- Trønderne er blitt flinkere til å kjøpe billetter

Olavsfestdagene opplever rekordsalg av billetter. Flere konserter er utsolgt.

Fjorårets store headliner Sting sørget for svært godt salg i 2015. Likevel knuser årets salg fjoråret på samme tidspunkt, melder Olavsfestdagene. 

Saken oppdateres.

Aldri før er det blitt solgt så mange billetter så lenge før festivalen, melder Olavsfestdagene.

Fjorårets store headliner Sting sørget for svært godt salg i 2015. Likevel knuser årets salg fjoråret på samme tidspunkt.

- Til helvete med urettferdigheten, sier Fader Christoforos Schuff. Nå kommer han til Olavsfestdagene for å fremme menneskeverd og ytringsfrihet (Pluss)

Tre utsolgte konserter

Billettene til konsertene med Patti Smith, Joan Baez og Marcus og Martinus ble så å si revet bort, og også konserten med Karpe Diem og Aurora er i ferd med å bli utsolgt.

- Det er et veldig godt forhåndssalg. Vi har hatt en positiv utvikling over flere år, men i år er det bedre enn noen gang på dette tidspunktet. Vi ser det er godt salg på alt det vi har lagt ut, sier programsjef Jens Storli.

LES MER: Paus om Gud og Mammon under Olavsfest (Pluss)

Årets tall viser at festivalen ligger 25 prosent over fjoråret på samme tidspunkt, og at det er solgt dobbelt så mange billetter som i 2014, forteller Storli.

Ekstraforestilling i Domen

Olavsfestdagenes hovedsatsing i år er «How Like An Angel» i Nidarosdomen. Også her går billettene til de fire forestillingene unna i et såpass kjapt tempo at det nå settes opp ekstraforestilling.

LES OGSÅ: Slik skal akrobatene sveve gjennom Nidarosdomen (Pluss)

- Vi ser at trondhjemmere er blitt flinkere til å kjøpe billetter. Dette er en både en bekreftelse på at Trondheim som konsertby fungerer godt for tiden, samtidig som vi tar det som god respons på programmet vårt.

I tillegg til Patti Smith og Joan Baez er Tom Jones, Mary Chapin Carpenter og Ole Paus blant artistene på årets festival.

LES OGSÅ: Nico & Vinz til velkomstfest

LES MER: Matfestivalen blir rekordstor

Olavsfestdagene 2016 arrangeres 28. juli til 6. august.

På forsiden nå