- Jeg tenkte, åhhh endelig!

- Da hadde jeg stått der i to timer med plakaten i været og holdt på å fryse av meg fingrene, sier Ærlend Rubach (8) som fikk spille trommer med Springsteen og E street band under konserten i Granåsen.

Ærlend Rubach(8) fra Bodø fikk komme opp på scenen å spille trommer. Som takk fin han trommestikkene til Max Weinberg i gave. 

Saken oppdateres.

På plakaten hadde Ærlend skrevet «I am an 8 year old drummer. Can i come and watch Max play?». Og det var da Springsteen lette etter noen å danse med at han fikk øye på plakaten til åtteåringen fra Bodø, ifølge pappa Ørjan Rubach som sammen med kona Beate og eldstesønnen Mannar (10) jublet sammen med 37.000 andre da Ærlend tok over trommesettet til Max Weinberg.

LES OGSÅ: Det var tøft. Og litt kult.

Fremst ved scenen

- Little Steven nikket mot ham, og Bruce gjorde også tegn til Ærlend flere ganger underveis, sier Rubach som sammen med sønnen hadde planlagt trommestuntet i lang tid. At det faktisk kunne skje ble nesten for godt til å være sant. Rubach har vært på 20 konserter med Bruce Springsteen i inn- og utland, men rangerer tirsdagens konsert som den desidert beste.

- Det må selvsagt bli det etter det som skjedde, og det var jo dette som var målet vårt da vi overnattet i telt i Granåsen fra mandag til tirsdag. Det er helt avgjørende å være langt fremme i køen og være blant de første inne på arenaene for å få mulighet til å bli tatt med opp på scenen, sier Rubach. Han understreker at Bruce og bandet gjør en fantastisk innsats på alle konsertene sine, men at dette ble en helt spesiell opplevelse.

LES OGSÅ: Ser du deg selv i folkehavet?

Spilte selv

Tanken var at Ærlend kanskje kunne få anledning til å komme opp på scenen for å kikke på trommehelten Max. At han skulle få muligheten til å spille med Bruce og bandet hadde de aldri forestilt seg.

- Da jeg så Bruce komme mot meg tenkte jeg først at jeg skulle få komme opp å se Max spille, men jeg fikk jo spille selv. Da var det virkelig verdt å stå i den lange køen alle de timene, og bli så kald. Det var jo veldig mange mennesker der, men det føltes ikke sånn, det var bare koselig å være sammen med dem på scenen, sier Ærlend om den store opplevelsen han beskriver som helt fantastisk. Selv går han på trommespilling ved kulturskolen i Bodø.

LES OGSÅ: «For et fantastisk sted, hit vil jeg tilbake»

Fikk trommestikkene til Max

- Trommesettet til Max var litt annerledes enn mitt, men da han pekte hvor jeg skulle spille ble det masse lyd. Nå har jeg virkelig noe å fortelle kompisene mine når jeg kommer hjem, sier Ærlend som fikk med seg trommestikkene til Max Weinberg da han skulle gå av scenen.

- De må jeg sette på utstilling, sier åtteåringen.

For Ærlend Rubach (8) ble konserten med Bruce Springsteen i Granåsen litt av en opplevelse da han fikk spille trommer med E street band. 

For Ærlend Rubach (8) ble konserten med Bruce Springsteen i Granåsen litt av en opplevelse da han fikk spille trommer med E street band. 

På forsiden nå