Steinkjerfestivalen med overskudd

– Festivalen har gjort terskelen for å dra til Steinkjer lavere, mener festivalsjef Svein Bjørge.

Utsolgt festival: Mange kom for å se Suzanne Vega på Steinkjerfestivalen i år. 

Saken oppdateres.

– Festivalen har vært helt fantastisk og på alle måter en dundrende suksess. Jeg kan ikke komme på noe negativt å si, sier Svein Bjørge.

På tross av dårlige værmeldinger ble alle billettene solgt ut før dørene åpnet og det ser lyst ut for festivalens økonomi.

– Uten at vi har noen konkrete tall enda, kan jeg si at vi ligger an til et hyggelig overskudd. Publikumstall er generelt væravhengige, men vi har likevel klart å selge 6500 billetter begge dagene, forteller Bjørge.

Festivalen har gått med overskudd de tre siste årene og har klart å bygge opp en solid egenkapital som skal sikre fremtiden for festivalen.

Besøkende fra hele Trøndelag

– De gode resultatene kommer av hard og bevisst jobbing gjennom flere år. Vi har fått større anerkjennelse, vi får stort sett de artister vi ønsker oss og innholdet på festivalen har generelt blitt bedre. I starten var vi en Steinkjerfestival, men nå har vi blitt festival for hele Trøndelag, mener festivalsjefen.

Bjørge forteller at det har vært en stor økning i publikum fra Trondheim, men det har også vært flere publikummere fra utenfor Trøndelag.

– Brorparten av dem som kommer fra utenfor Trøndelag er de som har røtter her og bor andre steder permanent, og bevisst velger denne helga for å komme hjem.

LES OGSÅ: - Vi elsker Julie Bergan

Bonusopplevelser

Hvilke artister publikummerne kommer for å se, er veldig varierende.

– Noen er opptatte av å se internasjonale navn som Suzanne Vega, men de fleste på programmet er norske artister. Mange fra Trondheim kommer for å se Julie Bergan og Karpe Diem. Terskelen for å reise til Steinkjer har blitt lavere og mange drar hit for første gang.

Steinkjerfestivalen har holdt en folkelig profil i flere år, men Bjørge mener nøkkelen til suksess er de mer ukjente artistene.

–Det er alltid de nye artistene som overrasker, bonusopplevelsene eller de uventa opplevelsene.

LES MER : - Å arrangere festival kan virke som risikosport – og det er det

Avlyst konsert

På tross av gode tall har ikke festivalen gått knirkefritt. Kort tid før konsertstart lørdag kveld måte bandet TNT avlyse etter at vokalist Tony Harnell ble syk.

– Vi var veldig triste da de måtte avlyse. Det påvirket ikke totalopplevelsen, men mange var nok ganske skuffa. Bandet var oppgitt og lei seg og de vil gjerne komme tilbake neste år.De ønsker jo å gjøre bot for at de forsvant så jeg håper vi får se de til neste år.

Bjørge holder planene til neste års festival tett inntil brystet.

– Vi må holde på musikkprofilen vår som er selve suksessfaktoren fordi den appellerer til så mange, men jeg vil ikke avsløre noen konkrete planer ennå.

LES MER: Motorhead krevde strippere da de spilte i Steinkjer

Festivalsjef Svein Bjørge sier årets festival går med overskudd. 

Festivalsjef Svein Bjørge sier årets festival går med overskudd. 

På forsiden nå