Credo-Heidi vant Ingridprisen 2017

Ingridprisen som hvert år blir delt ut på Gladmat i Stavanger gikk i år til Heidi Bjerkan, kvinnen bak restauranten Credo i Trondheim.

En overrasket og takknemlig Heidi Bjerkan, sammen med Kjartan Skjelde etter at hun mottok Ingridprisen under konferansen Kokepunktet tirsdag kveld.   Foto: Karoline Kaspersen

Saken oppdateres.

Ingridprisen er oppkalt etter Ingrid Espelid Hovig og blir delt ut til kokker som er opptatt av å fornye det norske kjøkkenet. I kveld ble det klart at det er Heidi Bjerkan fra Credo som får prisen, og kan reise på studietur til Singapoore.

Hvis hun har tid.

For Heidi Bjerkan er travel om dagen. Hun har jobbet steinhardt det siste året. Vippa på Vippetangen i Oslo er etablert, og hun står midt i prosjekteringen av det nye anlegget på Lilleby. 

- Veldig overrasket

- Det var veldig ærefullt å ta imot prisen. Jeg var første foredragsholder under konferansen Kokepunktet, og mottok prisen da jeg var ferdig. Vanligvis får vi et lite hint om priser som kommer, men denne gangen hørte jeg ingen ting. Det var uventet, og jeg er veldig takknemlig, sier en glad prisvinner på telefon fra Stavanger.

- Hvorfor fikk nettopp du prisen, tror du?

- De følte vel at jeg var verdig vinner. Jeg jobber med å fremme norske råvarer og norsk mat, og driver også med kunnskapsdeling, så godt jeg kan. Både på Credo i Trondheim og Vippa i Oslo.

Etter 19 år med restauranten Credo og etter hvert Jossa i Ørjaveita, skal nå hele virksomheten over i nye lokaler på Lilleby. Der er Heidi forlengst igang med dyrking av krydder- og grønnsakplanter.


Bonde i byen: Det spirer og gror i kjøkkenhagen som Credo står bak, i samarbeid med Lilleby hagelag.  Foto: jens petter søraa, Adresseavisen

- Det regner ustoppelig i Trondheim, du er ikke redd for at grønnsakene dine drukner på Lilleby?

- Neida, de ser ut til å trives. Plantene vokser og gror, men så er de dyrket i bra jord, vet du. På matavfall fra Credo, legger hun til og ler.

- Hva skjer framover nå?

Finnes café skal åpnes i månedsskiftet juli/august, men Credo må vi vente med til november. Vi har mange prosjekter på gang og trenger tiden til da.


Kuriositet: - Jeg har aldri sett en gynge-rørstol før, sier Heidi Bjerkan om juvelen i rørstolsamlingen, som hun fant på Fretex.  Foto: jens petter søraa, Adresseavisen

 

- Får du tid til ferie?

- Jeg har ennå ikke hatt ferie, men skal prøve å ta studieturen til Singapoore i høst. Jeg har ikke hele planen klar akkurat nå, men vi hadde jo besøk av André Chang i januar og han skal jeg selvfølgelig besøke.

LES OGSÅ: Fem restauranter i Trondheim er på liste over de beste i Norden

LES OGSÅ: Michelin-kokker overtar i Credo-lokalene

På forsiden nå