- Herregud, hvor får du plass til den stemmen?

Isabelle Bjørneraas (20) fra Trondheim imponerte «The Voice»-dommerne.

Isabelle Bjørneraas (20) fra Trondheim sang seg videre i «The Voice» mandag med låten «No digity». Produsent Martin «Danielle» Bjerck er hennes mentor videre i programmet.  Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

- Jeg ville bare gjøre mitt beste, jeg hadde ingen store forventninger, sier Isabelle Bjørneraas.

Mandag deltok hun i premieren på den fjerde sesongen av «The Voice» på TV2. Hun fremførte låten «No Diggity» – med det resultatet at både Morten Harket og produsent Martin «Danielle» Bjerck ønsket å jobbe med henne.

- Herregud, hvor får du plass til den stemmen? utbrøt Bjerck da hun var ferdig.

- Det var utrolig bra, og et sinnssykt bra låtvalg, fortsatte han. Morten Harket var like begeistret:

- Veldig artig å høre den vrien på stemmen. Du har en evne til å leke deg med musikken på en spennende måte, og så har du en kul sound, sa han.

LES OGSÅ: Siri fra Trondheim røk ut av «The Voice»

Valgte bort Harket

- Det var overveldende tilbakemelding, og jeg ble utrolig glad, forteller Bjørneraas.

Hun mener «The Voice» skiller seg ut fra andre talentprogrammer på tv som «Idol» og «The Stream».

- I «The Voice» plukker dommerne ut hvem de vil jobbe med ut fra stemmene, ikke utseendet. Det gjør det mer troverdig.

Bjørneraas håper hun på sikt kan leve av være musiker.  Foto: PRIVAT

 

Ettersom både Bjerck og Harket ville være hennes mentor, fikk hun selv velge hvem hun ville ha.

- Mange er sjokkerte over at jeg ikke valgte legendariske Morten Harket. Jeg hadde ikke ventet at de begge ville jobbe med meg. Jeg måtte stole på magefølelsen min og det de hadde fortalt de kunne tilby meg. Da var det riktig å velge Martin, og det angrer jeg ikke på, sier hun.

Motstanderne mener kulturministeren har sviktet: - Merkelig at hun ikke vil satse mer på norsk kultur hvis hun er så opptatt av norske verdier

Ut av komfortsonen

Bjerck har jobbet med artister som Justine Skye, Astrid S og Ingrid Helene Håvik (fra Highasakite), og har gjort offisielle remikser for artister som Bruno Mars, Estelle og Arty.

- Han er produsent og kan hjelpe meg med det produksjonstekniske. Og så tror jeg han kan presse meg ut av komfortsonen og få meg til å gønne på, sier hun.

Bjørneraas startet sin musikkarriere med å spille fløyte i korps. Etter hvert valgte hun heller å satse på sang. Hun deltok og kom langt i UKM, og i 2013 vant hun Tæl-stipendet.

- Det var en stor dealbreaker som ga meg flere jobber og førte til at flere fikk sett meg. Etter det har jeg reist mye rundt med en showgruppe som heter Showpatruljen som opptrer med sang og dans, og jeg har spilt mange konserter sammen med en pianist, forteller hun.

Festivalsommeren gir penger i kassa: - Hadde det ikke vært arrangementer i byen, hadde vi ikke hatt noe å leve av

Ingen kjendisdrøm

Etter videregående tok hun et friår for å satse på musikken, og i høst startet hun på jazzlinja på Trøndertun Folkehøgskole på Melhus.

- Jeg er oppvokst med soul og R&B og artister som Aretha Franklin, Sam Cooke, John Legend, Etta James og Ella Fitzgerald. De har inspirert meg til å bli den vokalisten jeg er i dag, sier hun.

Nå er håpet at hun på sikt kan leve av å være musiker.

- Jeg har ikke noe behov for å bli kjendis og tjene masse penger, det er musikken jeg brenner for. Jeg ønsker å spille med flinke musikere og lage og gi ut musikk. Bli en ordentlig artist.

De to andre mentorene i årets utgave av «The Voice» er Yosef Wolde-Mariam og Lene Marlin.

LES OGSÅ: Her åpner Kulturrådets nye prestisjekontor i Trondheim

LES OGSÅ: 100 tips som gjør studietiden i Trondheim 1000 ganger bedre

På forsiden nå