Indianerkostymer til halloween fikk oppsving

I kjølvannet av Siv Jensens omstridte urfolksutkledning, tømmes hyllene for indianerkostymer til halloween.

Indianerkostymer har fått oppsving i Norge etter #kostymeGate. Her er det imidlertid John Legend og hans norskættede kjæreste Chrissy Teigen som har kledd seg ut som cowboy og indianer for noen år siden.  Foto: Scanpix

Saken oppdateres.

Det forteller to av de største kostymeleverandørene i Norge til NRK.

- Ja, indianerkostymene er utsolgt. Det er et kostyme som har kommet frem i media og da blir det alltid stor etterspørsel, sier daglig leder Jan Edgar Kingell, ved festivalmagasinet Standard i Oslo.

Kostymekjeden Partyking forteller at det har vært en økning av antall indianerkostymer som de har levert til Norge. De selger også kostymer i Sverige og Danmark, men der er ikke indianerdrakten like populær, opplyser Caroline Johansson i Partykings nettbutikk.

LES OGSÅ: Varsler full vestlig storm fredag kveld

- Gjør det nok på trass

- Mange gjør det nok på trass som et slags slag mot krenkelseshysteriet, sier indianskættede Nina Lyons, som var blant dem som rykket raskt ut mot Jensen i sosiale medier, til NRK i en kommentar til indianerkostymenes popularitet.

- Jeg har ikke noe imot om barn har lyst å hylle historiske indianerpersoner, men det er stor forskjell på hyllest og parodi. I dag er det dessverre parodien som dominerer, legger Lyons til.

LES OGSÅ: Smakspolitiet om trondheimsrestaurant: - Det grunnleggende må være der. Gi oss bestikk. Vit hva som er i rettene og hva som reelt er på menyen

På forsiden nå