Ifølge nettstedet endte seertallene for 2017-finalen på 900.000 seere i snitt. På det meste var det 1.046.000 som bivånet at østerdølen vant med et brøl.

Det er likevel mindre enn fjorårstallene da Laila Lochert innkasserte «Farmen»-seieren: De var på hele 1.225.000 seere. For mange ble spenningen nemlig utløst allerede lørdag, da Nettavisen ved en feil kom til å publisere en sak om vinneren – over et døgn før det hele skulle avgjøres på TV 2 etter 11 uker med intense og nervepirrende konkurranser og tvekamper.

Avslørte vinneren

Selv mener TV 2 feilpubliseringen, som Nettavisen sier skyldes menneskelig svikt, kostet dem opp mot 200.000 seere.

- Det er utvilsomt at dette fikk påvirkning på selve peaken eller toppnoteringen, sier TV 2s PR- og mediesjef Jan Petter Dahl til Kampanje , og påpeker at navnet på vinneren «gikk som en farsott gjennom sosiale medier gjennom helgen».

Gratulasjonene til den sindige, men barske, Sveen haglet i sosiale medier, der folk blant annet konstaterte «Godt at ein arbeidskar, utan vondskap, kan vinne dette spelet», og at han har vært «en fantastisk ambassadør for Distrikts-Norge». Selv etterspørselen etter Østerdalslua har økt, takket være «Farmen», melder Østlendingen.