Nå er det klart hvor Elmgreen og Dragset-skulpturen skal stå i Trondheim

16. august avdukes kunstverket «Forventning» i Trondheim etter flere års utsettelse.

Tidlig skisse: Slik så den første skissen av Elmgreen og Dragsets «Forventning» ut. 

Saken oppdateres.

Kunstverket skal stå på Fosenkaia.

Allerede i 2012 inngikk kunstnerduoen Michael Elmgreen fra Danmark og Ingar Dragset fra Trondheim en avtale som en del av satsingen på kunst for Brattøra og stasjonsområdet. Kunstverket skulle opprinnelig stå utenfor Trondheim sentralstasjon.

LES OGSÅ: - En utstilling som dette gir håp i en vanskelig tid

- Stasjonsplassen vil bære preg av å være en byggeplass i noen år fremover. Nå tror vi at vi har funnet en fin midlertidig plassering, før skulpturen flyttes til området når stasjonsplassen er ferdig, fortalte Berit Kirksæther – ansvarlig for kommunens ordning med Kunst i offentlige rom – til Adresseavisen i mars, før hun avslørte hvor det var.

Synes det er på tide: Berit Kirksæther har fulgt prosjektet de to siste årene. 

 

I hjembyen

I 2015 ble Elmgreen og Dragset utnevnt til æresdoktorer ved NTNU, og i 2012 mottok de Adresseavisens kulturpris «Liv Ullmann-prisen».

- Det er derfor på tide og en stor begivenhet for hele byen at kunstnerduoen nå blir representert i Trondheim, hjembyen til Dragset, forteller Kirksæther i en pressemelding.

LES OGSÅ: Magnhild har laget maske for Beyoncé. Nå skal hun vise fram kunsten for hjembyen

LES OGSÅ: Hun lager kunst av glemte historier, og stiller ut over hele verden

«Forventning»

I hjembyen: Ingar Dragset (t.h.) og Michael Elmgreen ser fram til å få på plass skulpturen i Dragsets hjemby. I september har kunstnerduoen en omfattende utstilling i White Chapel Gallery i London. Her fra da de fikk Liv Ullmann-prisen i 2012. 

 

Skulpturen forestiller en ennå ikke avduket skulptur.

- Det som er under kan være i tråd med ens egne tanker og visjoner. Tittelen, «Forventning», henspiller på noe som er veldig inspirerende, som en inspirerende følelse, eller noe man ser fram til. Det kan også være noe man har problemer å leve opp til, eller som gjør en spent på andre måter, sa Dragset i mars.

LES OGSÅ: Stiller ut gigantisk svømmebasseng i Fifth Avenue i New York

På forsiden nå