Denne uka står trondheimsjenta på scenen som Gjertrud i «Fru Guri av Edøy» ved Gurisenteret på Smøla.

– Jeg trives absolutt best med å spille ute i friluft, det gir meg så mye mer enn å spille på en innescene, forteller Karianna Sommerro, som er i full gang med prøver når vi snakker med henne.

Hun har vokst opp blant noteark, musikk, konserter og sang. Faren Henning Sommerro er en landskjent komponist, som blant annet er kjent for sangen «Vårsøg», og moren Anne Kleivset er sanger og kordirigent. Nå tar datteren stafettpinnen videre. Bare 22 år gammel ble hun kåret til årets trønderske musikktalent i 2016 av Opera Trøndelag. I sommer er hun aktuell som Gjertrud i «Fru Guri av Edøy», og som stabbursmus i «Hakkebakkeskogen» i Dyreparken i Kristiansand.

Gurispelet «Fru Guri av Edøy» har satset mer på musikk og sang i år enn tidligere. Sommerro ble anbefalt å dra på audtion av folk som jobber med spelet, og for henne passet rollen som hånd i hanske.

– Det er utrolig artig å få være med på Gurispelet. Det er jo så flott her på Edøya, så jeg kan ikke si noe annet enn at det er helt fantastisk å få være her i noen uker.

Spiller kjæresten til «Skam»-stjerne

Sommerro spiller den sterke kvinnekarakteren Gjertrud, som er datteren på Edøy-gården. Gjertrud får et kjærlighetsforhold til Halvard, som spilles av Tarjei Sandvik Moe, kjent fra TV-serien «Skam». På scenen er hun også i selskap med en rekke kjente skuespillere, deriblant Hans-Erik Dyvik Husby og Line Verndal.

– Det er veldig artig å få jobbe med så dyktige og profesjonelle folk. Det gir meg mye inspirasjon.

Rollefiguren Gjertrud opplever strid og motgang på kjærlighetsfronten. Sommerro må spille på et bredt følelsesregister.

– Gjertrud har så mange lag. I løpet av forestillingen går hun gjennom mye, alt fra å bli forelsket til å bli sviktet. Det er et vidt spenn.

Klar for Gurispelet: - Jeg er spesielt glad i spel, fordi da jobber profesjonelle og amatører sammen om å skape en forestilling. Det er noe unikt ved det, forteller Karianna Sommerro.

Bitt av teaterbasillen som tolv-åring

24-åringen har rukket mye i løpet av sine år i underholdningsbransjen. Helt siden hun var tolv har hun medvirket på scenen i store oppsetninger, både på Opera Trøndelag og Trøndelag Teater. Hun har også mange oppdrag som sangsolist, i tillegg til å ha dubbet flere barneprogram for NRK Super.

Musikk startet hun med som liten jente. Det største hun har opplevd så langt i karrieren, var hennes første opptreden i Les Misérables på Trøndelag teater som tolvåring.

– Det var da jeg ble bitt av basillen. Før det handlet interessene mine kun om musikk. Men etter det så fikk jeg veldig lyst til å drive med kombinasjonen dans og skuespill.

Aldri følt på noe press

Oppveksten i Trondheim var fylt av musikk og hun var med på reiser rundt sammen med sine musikerforeldre.

– Jeg har vokst opp med at pappa sitter og komponerer, og mamma sitter og synger. Så ja, det var vært veldig mye musikk, og det har vært veldig fint.

Sommerro er enebarn, og i et så musikalsk hjem er det lett å tenke at det var forventinger om at også hun skulle satse på en musikalsk karriere.

– Jeg har aldri følt på noe press fra foreldrene mine. Karrieren min har jeg valgt helt selv. Musikken har alltid vært en naturlig del av meg, så jeg tenker «hva annet skulle jeg har gjort»?, sier hun og ler.

Da Karianna var ferdig på dramalinja ved Charlottenlund videregående dro hun til Oslo for å studere musikkteater på Bårdarakademiet. I 2016 flyttet hun nordover for å begynne på teaterproduksjon og skuespillerfag ved Nord Universitet i Verdal, der hun fortsatt studerer.

Sikter ikke etter Broadway og West End

Den blide 24-åringen har ikke bare medvirket i ferdigproduserte forestillinger, men også produsert en egen forestilling for barn. Sammen med tidligere studiekompis, Åsmund Lockert Rohde, har hun startet et eget kompani, de har kalt SommerRohde. Kompaniets første produksjon, «Nissen som mista trua på seg selv», viste de for første gang i 2016. Det er en juleforestilling for barn, med Bentgaarden på Røros som scene.

– Det var utrolig gøy og lærerrik periode. Vi skrev musikk, manus og regi selv. Det har vi holdt på med i to år nå, og skal vise en ny runde denne jula.

Drømmen hennes er er å leve av sang og skuespill. Men hun har ingen store mål om å komme til verdens scener som West End og Broadway.

– Så lenge jeg kan leve av dette, har jeg egentlig nådd målet mitt. Spesielt det å kunne lage egne forestillinger er en drøm for meg.