Bråk fra gutterommet

Nesten like overlesset og anstrengt som den forrige Avengers-filmen var frisk og leken.

Saken oppdateres.

Marvel-universets franchisegrep om amerikansk storfilm går på tomgang i en film som mer enn noe annet illustrerer at solid merkevare, gode skuespillere og framgangsrik regissør på milliardbudsjett kan gi middelmådig film.

«Avengers: Age Of Ultron» er en massiv, men skuffende oppfølger til «The Avengers» fra 2012, uten mye av forgjengerens sjarm, stil og skamløst effektive underholdningstrøkk. Som sist har Joss Whedon regissert og vært med på å skrive filmen.

Les anmeldelsen av «The Avengers»: Bra suppe på superhelter

Det kan se ut som forventningene til Hollywoods nye gullgutt i omgang med så mange superhelter på ett brett har blitt for mye både for Whedon og filmen. Robert Downey Jr., Mark Ruffalo og Scarlett Johansson er interessante å se på selv når materialet svikter til fordel for maskinmessig action, men også de morsomme enlinjerne får noe anstrengt over seg i denne filmen.

Filmen sliter med å etablere sitt eget univers, mellom skurker med monokkel, østeuropeisk tristesse, amerikansk gårdsidyll og superhelter som bare delvis ser ut til å trives i hverandres selskap. At verden og menneskeheten trues av kunstig intelligens låter som en smart idé, men måten filmen utnytter den på, er skuffende primitiv og maskinmessig.

For bedre og smartere sci-fi-underholdning om kunstig intelligens, til en brøkdel av budsjettet, med langt bedre skuespillerprestasjoner og fortellergrep, anbefales Alex Garlands kinoaktuelle «Ex Machina». Den får til sammenligning «The Avengers: Age Of Ultron» til å se ut som en massivt påkostet, ganske tom og sjarmløs underholdningsmaskin, hvor alle prøver hardt å få det til å virke morsommere og mer underholdende enn materialet har bærekraft til.

Les anmeldelsen av «Ex Machina»

Kvinnene får ikke mye å spille på. Scarlett Johansson er best i flørt med The Hulk, mens dyktige Elisabeth Olsen får være heks med anstrengt østeuropeisk aksent. Linda Cardellini fra «Bloodline» dukker opp som den hemmelige gårdskona til Hawkeye, i en film som går på tomgang på gutterommet. Bare Paul Bettany, som Vision, som gir kunstig intelligens et sterkt ansikt, gir filmen et godt og overraskende løft, innimellom.

Jerngrepet svikter: Iron Man med Robert Downey Jr. inni redder ikke verden like stilig som før i den nye Avengers-filmen, ifølge vår anmelder. 

Jerngrepet svikter: Iron Man med Robert Downey Jr. inni redder ikke verden like stilig som før i den nye Avengers-filmen, ifølge vår anmelder. 

På forsiden nå