Disse spiller i Steinkjer

Operametall, danserock og blues skal kjempe om finaleplassene i MGP.

Sterk konkurrent: Datarock fra Bergen er kanskje bandet i lørdagens felt færrest ville forbundet med MGP.  

Saken oppdateres.

Carina Dahl må konkurrere med et allsidig felt i den første MGP-delfinalen lørdag.

Det arrangeres i alt tre finaler, Steinkjer førstkommende lørdag, Florø 26. januar og Larvik 2. februar. Tre artister stemmes videre fra hver delfinale og møtes i hovedfinalen i Oslo Spektrum 9. februar.

Men den som ikke kommer direkte videre fra delfinalene har fortsatt en ørliten sjanse - ett «wildcard» plukkes ut til å komplettere finaleheatet.  Den internasjonale finalen finner sted i Malmö i mai.

LES OGSÅ: Carina er trønderhåpet

Deltakere i Steinkjer:

1. Vidar Busk – «Paid My Way» Tekst: Tim Scott, melodi: Tim Scott og Vidar Busk.

Blues- og rockabillyartisten Vidar Busk har vunnet Spellemannprisen som årets artist (1998) og for årets bluesplate (2003). Men han har også koret for MGP-legendene Bobbysocks, og nå gjør Busk sin egen MGP-debut. «Paid My Way» er skrevet i samarbeid med den amerikanske musikeren, produsenten og låtskriveren Tim Scott.

2. Carina Dahl - «Sleepwalking» Tekst og melodi: Carina Dahl, Ben Adams og Søren Pagh.

Hun deltok også i 2011, og nå gjør Carina Dahl fra Trondheim comeback i MGP 2013 med låta «Sleepwalking», skrevet sammen med A1-stjernen Ben Adams og Søren Pagh.  Etter flere år i Sverige flyttet hun i 2012 tilbake i Norge, og ga i høst ut sin første singel for plateselskapet daWorks Records, «NLTO» (Not Like the Others). 

3. Tom Hugo - «Det er du» Tekst og melodi: Tom Hugo.

Tom Hugo fra Kristiansand har i løpet av 2012 vært A-listet på P1, debutert som både albumartist og som sanger i «Beat for beat» på NRK. Han fikk et slags gjennombrudd sommeren 2011 med låta «Open Up Your Eyes». Den ble hyppig spilt på NRK P1, og var en stund nest mest spilte låt av en norsk artist i Tyskland.

4. Gromth og Emil Solli-Tangen – «Alone» Tekst: Emil Solli-Tangen og Sven Atle Kopperud (Silenoz) Melodi: Gromth.

Black Metal møter opera når Gromth fra Østlandet og Emil Solli-Tangen fra Porsgrunn samarbeider. Teksten er skrevet av Emil Solli-Tangen og Silenoz (Sven Atle Kopperud), gitarist og låtskriver i Dimmu Borgir. Gromth består blant annet av tidligere og nåværende medlemmer av Dimmu Borgir og Khold.

5. Julie Bergan - «Give A Little Something Back» Tekst og melodi: Ben Adams, Sara Skjoldnes og Julie Bergan.

Sangeren og danseren Julie Bergan (18) fra Skien ble oppdaget av A1-stjernen Ben Adams og hans kjæreste Sara Skjoldnes, som hadde sett og latt seg imponere av Julies videoer på YouTube. Sammen har de tre skrevet balladen «Give A Little Something Back».

6. Mimi Blix  - «Catch Me» Tekst: Mimi Blix og Dr.Shiver, Melodi: Dr Shiver, Luca Monticelli og Mauro Cottini.

Askim-jenta Mimi Blix har allerede gjort suksess som internasjonal modell, men har i de to siste årene fokusert på artistkarrieren. Mimi kom seg helt til «Sistesjansen» under MGP 2011, men måtte der gi tapt for Sie Gubba i duell. I år prøver hun igjen med club/dance-låta «Catch Me».

7. Datarock – «The Underground» Tekst: Fredrik Saroea, Melodi: Fredrik Saroea og Pål Myran-Håland.

Datarock dukket opp for 12 år siden under den såkalte «bergensbølgen», og har siden den gang spilt 850 konserter i 36 land på 5 kontinent. Bandet har også utmerket seg gjennom at  låtene deres er brukt i en imponerende rekke filmer, serier, reklamer og dataspill jorden rundt.

Prøver igjen:  Carina Dahl fra Trondheim lyktes ikke da hun deltok i 2011, men håper på bedre hell i 2013.  

Prøver igjen: Carina Dahl fra Trondheim lyktes ikke da hun deltok i 2011, men håper på bedre hell i 2013.  

Veteran: Bluesartisten Vidar Busk har mange år og plater bak seg, men deltar i MGP for første gang.  

Veteran: Bluesartisten Vidar Busk har mange år og plater bak seg, men deltar i MGP for første gang.  

Modell prøver igjen:  Mimi Blix er kjent som internasjonal modell, men hun kom også til «sistesjansen» i MGP 2011. Da måtte hun gi tapt for Sie Gubba.  

Modell prøver igjen: Mimi Blix er kjent som internasjonal modell, men hun kom også til «sistesjansen» i MGP 2011. Da måtte hun gi tapt for Sie Gubba.  

Metal møter opera:  Didrik Solli-Tangens lillebror Emil er gullstrupen som har slått selg sammen med metalbandet Gromth, som blant annet har med tidligere og nåværende medlemmer fra Dimmu Borgir og Khold.  

Metal møter opera: Didrik Solli-Tangens lillebror Emil er gullstrupen som har slått selg sammen med metalbandet Gromth, som blant annet har med tidligere og nåværende medlemmer fra Dimmu Borgir og Khold.  

P1-favoritt: Sørlendingen Tom Hugo slo gjennom med radiofavoritten

P1-favoritt: Sørlendingen Tom Hugo slo gjennom med radiofavoritten "Open Up Your Eyes" sommeren 2011. Han har også markert seg i Tyskland.  

Ungt håp: Julie Bergan (18) ble oppdaget gjennom videoer på YouTube, og har tidligere varmet opp under delfinale i Skien.  

Ungt håp: Julie Bergan (18) ble oppdaget gjennom videoer på YouTube, og har tidligere varmet opp under delfinale i Skien.  

På forsiden nå