Setter inn ekstra vektere på Rotmo-konsert

Steinkjerfestivalen tar ingen sjanser.

Når Hans Rotmo går på scenen fredag kveld skjer det med ekstra vakthold.  Foto: NILS T. TOLDNES

Saken oppdateres.

I kveld klokken 19.15 går artisten Hans Rotmo på scenen i Rismelen under Steinkjerfestivalen. Etter de kontroversielle uttalelsene han kom med om muslimer tidligere i år tar festivalen ingen sjanser.

Som adressa.no skrev om tidligere i juni blir det satt inn ekstra vakthold både i form av ekstra politi og vaktmannskaper.

- Vi tar til etterretning den debatten som har vært rundt Rotmo, og har blitt enige om å styrke bemanningen  - både med politi og vaktmannskaper fra festivalen, sa politistasjonssjef Snorre Haugdahl til Trønder-Avisa den gang.

Han avkreftet da at det hadde kommet inn trusler mot festivalen.

LES OGSÅ: - Vi er en musikkfestival, ikke en politisk arena

Tror ikke det blir bråk

Festivalsjef Svein Bjørge sier til NRK fredag formiddag at han ikke tror det kommer til å bli noe bråk.

- Vi tar høyde for at noen kan uttrykke seg på en eller annen måte under konserten, men vi tror ikke det blir bråk. Da vinner Rotmos uttalelser. Men vi har ekstra vakthold i form av vektere og noe ekstra fokus på dette med sikkerhet under denne spesielle konserten, sier han.

Angret

Årsaken til skjerpingen er uttalelsene artisten kom med i Trønder-Avisa der han uttalte at muslimene er en miljøforurensning i Europa.

Rotmo har senere angret på formuleringen.

 - Jeg tar selvkritikk og angrer på formuleringen om miljøforurensning. Men holder fast på innholdet om masseinnvandringen. Overraskende mye støtte tross uanstendig utsagn, skrev Hans Rotmo i en SMS til Adresseavisen.

Artisten har mistet spillejobber for både NTE og Livestockfestivalen som følge av sine uttalelser.

På forsiden nå