I mai deltok Leksvik-regissøren Hallvar Witzø i den prestisjetunge filmkonkurransen i den 67. utgaven av filmfestivalen i Cannes med sin nye film «Ja vi elsker». Filmen var der én av ti utvalgte til å konkurrere om å vinne «Short Film Palme d'Or».

Filmen fikk hederlig omtale, det man kan kalle en andreplass. Det holder til langt mer oppmerksomhet rundt filmen.

Trønder-Avisa melder lørdag at kortfilmen skal delta i kortfilmfestivalen Palm Springs International Shortfest i USA.

Stor festival

Dette er den største kortfilmfestivalen i USA, og den viser hvert år over 350 kortfilmer.

- Dette er en av de største, kanskje den aller største og viktigste festivalen for oss som lager kortfilm. Det er superstort for oss, og en veldig kul arena å debutere i USA på, sier Witzø til t-a.no.

Witzø ble for alvor kjent da han vant Student-Oscar med kortfilmen «Tuba Atlantic» i 2011. Filmen ble senere nominert til Oscar.

Sju norske filmer

I tillegg til Witzøs film er det seks andre norske filmer som er tatt ut til festivalen, melder Norsk filminstitutt (NFI). Amasone (Marianne Ulrichsen), Bamse (Bård Ivar Engelstad), Bendik og monsteret (Frank Mosvold), Burger (Magnus Mork), Foad (Farzad Samsani) og Fallet (Andreas Thaulow) skal også kjempe i konkurransen.

- Filmfestivalen i Palm Springs prioriteres høyt av NFI, for fire av prisene ved festivalen er Oscar-kvalifiserende. Festivalen har i tillegg mange gode bransjeseminarer og besøkes av mange fagfolk og talentspeidere fra Hollywood siden den ligger så nært Los Angeles, skriver filminstituttet på sine nettsider.

Festivalen finner sted mellom 17.-23. juni.

Terje Ranæs naken på Svalbard har fått kritikerne til å hylle Hallvar Witzøs kortfilm «Ja vi elsker».