Vømmølfrokost, vømmøldans, vømmølorientering, vømmølstemning, vømmølquiz, storvømmølfæst'n og vømmøltoget. I Verdal har folk vømlet tre dager til ende. Det har vært så populært at arrangøren gikk tom for festivalbånd. Ifølge nettsiden til festivalen førte det til at en del publikummere måtte vente på utsiden mens vømmølkomiteen skaffet nye bånd. Festivalen skriver på nettsiden sin at de beklager dette på det sterkeste og lover å ha flere bånd klar til neste år.

Ellers er arrangøren er godt fornøyd med årets Vømmølfestival.

Se flere bilder fra årets festival her

- Mye folk og mye glede

- Det har vært mye folk, mye fest, mye glede og lite bråk, sier festivalsjef Svenn Erik Sagvold. Han har ikke oversikt over økonomien etter festivalen og vet heller ikke hvor mange billetter de har solgt. De 500 festivalpassene ble tidlig utsolgt. De andre publikummerne måtte kjøpe enkteltbilletter til de ulike arrangementene.

- Jeg tror det blir gode tall. Vi må bruke litt tid på å få oversikten.

6000 i Folkeparken

Han forteller at det var 6000 deltakere på storvølmmølfæst'n i Folkeparken lørdag kveld der det var vømmølmusikk fra tre scener fra klokka 20 til to om natta.

I toget tidligere på dagen deltok 60 ekvipasjer i tillegg til mange gående, syngende og spillende til årets tema «Spell åt mæ».

Neste år blir det jul

- Vi er veldig godt fornøyd med toget, ikke minst innholdsmessig, sier Sagvold.

Neste år blir temaet for festivalen «Jul i Vømmøldalen». Festivalsjefen kaller det for et spenstig tema og tror det blir en kjempemessig utfordring for folk å lage jul i Vømmøldalen i juni 2017.