Hedersbetegnelsen deles ut til noen som «har tro på seg selv og de rundt seg, og som ikke er redd for å stikke fram snuten, som kort sagt har baller». En av de viktigste kravene er «å ha fått te nå stort» og å tenke at det ikke er noe problem å gjennomføre, og som står i det.

Fortjener oppmerksomhet

Etter teppefall var det Trondheim Concerts som kunne smykke seg med den potente prisen.

- Det å klare å arrangere så store kulturarrangement som Trondheim Concerts har klart, og det uten å plage døve og demente, fortjener masse oppmerksomhet. At Trondheim har blitt plassert på konsertkartet, synes vi er noe av det kuleste som har skjedd de siste årene, sier initiativtager, forfatter og skuespiller Mads Bones.

Det var en av oppsetningens yngste medlem, tolv år gamle Vilde Winther Svendsen, som fikk æren av å lese opp begrunnelsen:

«Årets prisvinner har definitivt grep om baillan sine. Som nordmenn, og særlig som trøndera, e det lett å stå med hua i handa og håp på bedre tider. Men årets prisvinner har vist at det går an å oppnå store ting bare man tør å tenk stort nok. Årets vinner har lagt hode og stell lagom til for hogg, og har kommet ut i andre enden med heile utstyret i god behold. Alle dem andre, som også har lyst å holde på, kan, heller enn å sutter, gjør nåkka sjøl, og finn sæ egne plassa - for eksempel Diesel Dahl Arena.»

Må ha baller

Prisen har eksistert like lenge som spelparodien, altså i tre år. I 2014 gikk prisen til hele Haga-slekta og i 2015 til Rosenborgs trenerteam. Bones forteller at prisen går til noen som har fått til noe stort.

- Vi legger virkelig hodene våre i bløt foran hver sesong, og ser på hvem som har fått til noe stort. Haga-ætten har satt spor etter seg ved å spre seg over hele norgeskartet, og med å regisse alle spelene som finnes. Ett av kriteriene for å kvalifiseres til prisen er å ha baller, og det har jo Rosenborg bokstavlig talt.

Soleklar vinner

Bones forteller at det ikke var vanskelig å bestemme seg for at prisen skulle gå til Trondheim Concerts.

- Det var soleklart. Selv om de har fått mange klapp på skulderen hagler kritikken om at de bare har mannlige artister og så videre. Gud hjelpe mæ, gjør noe sjøl sier vi. Vi er glade for at de har gjort noe selv og gjennomført på toppnivå, forteller Bones.