Kor fra 23 nasjoner deltok i den internasjonale korkonkurransen Canta al mar, som foregikk i Barcelona og turistbyen Calella, 5 mil øst for storbyen.

Men det var trønderkoret som vant i alle de tre klassene de stilte opp i: Folklore, kammerkor og sakral. Alle tre foregikk i løpet av fredag, mens resultatet ble klart lørdag kveld.

- Det er helt ubeskrivelig, vi er strålende fornøyd, sier korets leder Hilde Sundfær.

Rekordhøy poengsum

Embla har øvd hardt med denne konkurransen for øye helt siden før sommeren.

- Vi har vandret rundt i bunad og fått mye oppmerksomhet. Det er blitt tatt en del bilder av oss, sier Sundfær.

Alle kor ble tildelt en poengsum fra dommerne, og i klassen for sakral musikk fikk Embla hele 28,57 poeng av 30 mulige - den høyeste poengsummen koret har oppnådd i en konkurranse noensinne. I denne klassen framførte koret «Bow Down Thine Ear, O Lord» av Egil Hovland, «Miserere» av Eva Ugalde og Knut Nystedts «Sancta Maria».

- Det er viktig for oss å presentere ny, norsk musikk. I kammerkor-klassen sang vi for eksempel «Even When He is Silent» av den unge trondheimskomponisten Kim André Arnesen, forteller Sundfær. Koret urframførte også et stykke av Eva Ugalde som er spesialskrevet nettopp for Embla.

- En stor seier

I løpet av lørdag har koret også deltatt på et festivalstunt der korene har sunget på gatehjørner rundt omkring i Barcelona.

Sundfær sier at resultatet er en stor seier for koret, særlig ettersom det er fem år siden sist de deltok i en stor, internasjonal konkurranse.

- Halvparten av medlemmene våre har ikke opplevd dette før, derfor er det ekstra artig. I tillegg ble dirigenten vår, Norunn Illevold Giske, 80 år tidligere i år, så det er en utrolig opplevelse også for henne, sier Hilde Sundfær.

Fest på stranda

Koret reiser hjem igjen til Trondheim søndag, men i kveld er det fest og feiring.

- Ja, nå er det sangria på stranda!