Med strømmetjenester som Netflix, HBO, Viaplay, C More, Amazon og en rekke andre i tillegg til de «vanlige» TV-kanalenes sendeskjema ser høsten 2017 ut som en eneste stor gavepakke til serie-elskere.

Høsten 2017 har faktisk så mye å by på at du kan se TV-serier døgnet rundt herfra og til jul uten å være i stand til å få med deg alt. Store suksesser som «Stranger Things", "Vikings" og «The Grand Tour» er tilbake med nye sesonger i tillegg til en hel bråte med nye serier.

Her får du oversikten over bare noen av de hundrevis av seriene som står klar til høstmørket setter inn ( NB! Merk at dette ikke er alle kommende serier, vi venter fortsatt å få bekreftet en hel del).

Merk at vi ikke lister opp pågående serier som «Twin Peaks - The Return» og «Game of Thrones» her. Kun serier som har premiere fra 18. august og fram mot jul.

Gigantene

The Grand Tour

Amazon Prime

Sesong 2 - Dato ennå ikke kjent

Når Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May forlot BBC for å lage bilshow for Amazon Prime så ble resultatet - ikke særlig overraskende - mer Top Gear. Navnet var et annet, innholdet stort sett det samme, men The Grand Tour har mer vekt på humor enn tidligere. Og det er jo ikke noe negativt i selskap med disse eksentriske britene.

Stranger Things

Netflix

Sesong 2 - 27. oktober

Perfekt timet med Halloween. Den andre sesongen av mega-suksessen «Stranger Things» blir å se i se i sin helhet den 27 oktober på Netflix. Serien ble over natten strømmetjenestens største suksess ved siden av «House of Cards» da den premierte i fjor. Ventetiden har vært lang for mange, men snart kan vi endelig se hva som skjer videre med barna i den fascinerende 80-talls verdenen i Hawkins, Indiana.

The Walking Dead

Fox

Sesong 8 - fra 23. oktober

En av TV-historiens største suksesser. Forrige sesong av «The Walking Dead» var en av de aller beste siden serien startet. Og med det rikholdige kildematrialet å ta av ( TV-serien er ikke engang halveis i historien fra tegneserien som den bygger på), så ser vi for oss mange år i selskap med  Rick, Daryl og resten av de overlevende etter zombie-apokalypsen. Og vi må få lov til å si at Jeffrey Dean Morgan er perfekt i rollen som Negan - en av de mest skremmende skikkelsene vi har sett på TV på mange, mange år.

Vikings

HBO Nordic

Sesong 5 - fra 30. november

Har «Vikings» et liv etter Ragnar? Det får vi svaret på når november tipper over i desember. Vi skal ikke legge skjul på at også vi synes at det var Travis Fimmel som nesten alene gjorde «Vikings» til en TV-serie helt utenom det vanlige. Så hvor går historien videre nå som den mest karismatiske skuespilleren i serien er død? Det får vi vite i november.

De store

Curb Your Enthusiasm

HBO Nordic

Sesong 9 - fra 2. oktober

Hele seks år etter at Larry David ( skaperen av «Seinfeldt») avsluttet sin «liksom-dokumentariske» komiserie er han tilbake med en niende sesong. Comeback`et blir markedsført med følgende catchphrase: «He left. He did nothing. He returned». Vi gleder oss sykt mye.

The Crown

Netflix

Sesong 2 - 8. desember

Akkurat i tide til en perfekt «Netflix and Chill» -kveld ( eller kanskje ikke, avhengig av hva DU legger i uttrykket), kommer sesong 2 av det beste kostymedramaet på TV i fjor. Claire Foy som Dronning Elizabeth II.

Peaky Blinders

C More / TV2 Sumo

Sesong 4 - datoen ennå ikke spikret, men vi tipper på sent november

Den 26. mai i år ble det klart at BBC hadde bestilt ikke bare èn ny sesong av «Peaky Blinders», men to. Dette gangster-eposete satt til Birmingham i årene etter første verdenskrig har vunnet det meste som finnes av priser. Og ikke uten grunn. Det er mange år siden vi har sett en britisk TV-serie av så høy kvalitet som denne ( «Broadchurch», bør vi vel også nevne  i samme åndedrag).

foto

Narcos

Netflix

Sesong 3 - 1. september

Pablo Escobars død var på ingen måte slutten på krigen mot narkotika. Den var på mange måter bare starten. For i årene etter Escobar oversvømmet Cali-kartellet USA med kokain i så store mengder at Escobars imperium fortonet seg som en gutteromsoperasjon i sammenligning. 1980-tallet var over og Colombia var verdens største produsent av kokain og Cali-kartellet drev sin virksomhet i langt mer ryddige former enn Colombias tidligere kokain-konge. Sesong 3 starter rett etter Escobars død og Javier Peña får en langt mer framtredende rolle.

Kult-favorittene

American Horror Story: Cult

Fox

Sesong 7 - fra 14. september

Du skal lete lenge etter en serie mer ujevn i kvalitet enn denne, men annenhvert år så virker det som om inspirasjonen løfter litt igjen. Vi vet ingenting så langt om hverken settingen eller plottet i denne sesongen, men ut ifra tittelen så kan vi kanskje gjette oss til at det dreier seg om en....kult?

Vice Principals

HBO Nordic

Sesong 2 - fra 18. september

Danny McBride og Walter Goggins er tilbake som vise-rektorene på en amerikansk ungdomsskole. Første sesong var litt morsom, litt dum og passe plump til tider. Kanskje manuset er bittelitt skarpere denne gangen?

Gåsmamman

C More / TV2 Sumo

Sesong 3 - fra 28. september

Kvalitetskrim fra Sverige med Alexandra Rapaport.

foto

Berlin Station

HBO Nordic

Sesong 2 - fra 16. oktober

Spion-thriller fra HBO som fløy usedvanlig lavt under radaren da den premierte i fjor. Vi likte den tålelig godt, men ikke godt nok til at den hevet seg over hundrevis av lignende filmer og serier med militær-sjargong under blinkende skjermer. Kanskje blir sesong 2 bedre?

foto

Nykommerne

Marvel's Defenders

Netflix

Sesong 1- 18. august

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist er The Defenders. Netflix slår sammen sine fire Marvel-superhelter til en stor ( super?) serie. Om dette vil heve kvalitetsnivået til de fire seriene karakterene kommer fra skal vi ikke spekulere i, men det kan bli gøy. Eller?

The Deuce

HBO Nordic

Sesong 1 - fra 11. september

OK. Denne har vi store forventninger til. Fra Wire-skaperen David Simon og med James Franco og Maggie Gyllenhaal i hovedrollene. The Deuce tar for seg porno-industrien i New York på 1970-tallet.

Star Trek: Discovery

Netflix

Sesong 1 - 25. september

Michelle Yeoh spiller kaptein Georgiou i denne splitter nye sesongen i Star Trek -universet.

Mindhunter

Netflix

Sesong 1 - 13. oktober

Krim-thriller signert David Fincher (Gone Girl, The Social Network) om Jonathan Groff, en senior-agent hos FBI med spesialfelt å spore opp seriemordere.

Comrade Detective

Amazon Prime

Sesong 1 - ukjent premieredato

Canning Tatum og Joseph Gordon-Levitt i en 80-talls parodi på kald krig-thrillere.