– Møt opp i god tid og beregn litt ekstra tid på veien hjem, oppfordrer konsertarrangør Stein Vanebo.

Torsdag ettermiddag er alt etter skjema på Sverresborg Arena:

Sammen med Trondheim Concerts er han klar til å ta imot til sammen 20000 publikummere som skal se Roxette eller Mark Knopfler i helga.

– Sommerfuglene er ikke i magen lenger, de er på vei ut. Arenaen ser veldig riktig ut, med en helling som gjør at alle får muligheten til å se scenen, sier han.

Billettene til Knopfler-konserten ble revet unna på få timer. Og det er ikke et hotellrom å oppdrive, verken i Trondheim eller Stjørdal. Daglig får Vanebo telefoner fra folk med forespørsler om billetter eller hotell.

– Der kan vi dessverre ikke gjøre noe. Vi kan tipse om airbnb, men vi kjenner ikke til kapasiteten der, sier han.

– Vi merker at det kommer til å bli bra liv i helga, med positivt fortegn. Vi tror dette bare er starten på noe som kommer til å være veldig fint lenge fremover.

Sett igjen bilen hjemme

For å få logistikken til å gå mest mulig smertefritt, settes det opp shuttlebusser både før og etter konsertene. De som er nødt til å kjøre bil, oppfordres til å parkere et stykke unna og gå eller ta taxi.

Veien forbi museet vil være stengt under konsertene, og det vil være begrenset med parkering, så ikke ta med privatbil, oppfordrer Vanebo.

Det er også begrenset med parkeringsplasser for handikappede.

LES ANMELDELSEN: Varm og velkjent

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum 2,2 km fra sentrum, som er cirka 20-25 minutters gange, så det er fullt mulig å bruke føttene.

Det vil bli etablert en egen taxiholdeplass utenfor arenaen der det loves god kapasitet.

Nærmeste trikkestopp er Breidablikk, i cirka 10 minutters gangavstand.

God magefølelse

Konsertene har fri aldersgrense. Det er mulig å få kjøpe mat og drikke, og det finnes et eget handikapområde. Det er ikke lov å ta med stoler, paraplyer, mat og drikke eller profesjonelt fotoutstyr inne på området.

Portene inn til området åpner klokken 18.00 begge dagene. Mark Knopfler går på scenen klokken 20.00 fredag. Lørdag starter Eskobar klokken 18.45, fulgt av Stage Dolls klokken 19.30 og Roxette klokken 21.00.

Vanebo oppfordrer publikum til å følge med på Facebook for relevant og oppdatert informasjon.

– Vi er glade og lykkelige over at vi har fått så god respons fra publikum. De har allerede sikret at dette blir bra. Vi trenger ikke å vente til mandagen for å vite hvordan det går. Nå er det opp til oss. Vi har en veldig god magefølelse, og gjør alt vi kan for at dette skal bli en bra opplevelse.

Konsertene i helga er bare starten på noe fint, tror arrangør Stein Vanebo. Foto: RUNE PETTER NESS