Politiets sikkerhetstjenestes terrorvarsel torsdag var dårlige nyheter for alle som hadde håp om å samle store menneskemasser i helgen. En av dem er Olavsfestdagene i Trondheim sentrum. På bakgrunn av terrorvarselet, ble det gjort flere tiltak.

Nidarosdomen besluttet at ingen fikk gå inn i katedralen uten at vesker og ryggsekker var gjennomsøkt. Væpnet politi patruljerte festivalområdet under åpningsdagen som en del av den økte beredskapepen.

Programsjef Jens Storli forteller at trusselen om terror har påvirket festivalen.

- Det har vært litt færre publikummere enn normalt. Publikum reagerer ulikt i slike situasjoner. Vi så at det var litt mindre folk i byen på lørdag enn det pleier å være, sier Storli.

Programsjefen har ikke nøyaktige besøkstall for åpningshelgen. Han mener likevel at publikumsnedgangen ikke er dramatisk.

- Festivalen er likevel godt besøkt. Vi har hatt flere utsolgte arrangementer allerede åpningshelgen og flere skal det bli, lover Storli.

- Får gode tilbakemeldinger

Programsjefen forteller om gode tilbakemeldinger – fra både artister og publikum.

- Artistene har vært veldig fornøyde. De føler seg godt tatt imot og trives på festivalen, forteller Storli.

- Det gjelder også publikum. Vi får masse gode tilbakemeldinger. Mange forteller at de er blitt beveget på ulike arrangementer.

Programsjefen trekker spesielt frem åpningskonserten.

- Det er et bestillingsverk som vi har lagt ekstra mye i. Derfor er det veldig hyggelig at verket får så god mottakelser fra vårt publikum.

Ketil Bjørnstads nyskrevne verk «Sanger om tilhørighet» fikk terningkast fem i Adresseavisen mandag. NRKs anmelder mente imidlertid at verket var «litt for tannløst».

- Været er en fordel

Fint vær har tidligere holdt publikum unna store arrangementer i helgene. Soltørste trøndere har prioritert stranda og parken fremfor festivalen. Storli tror imidlertid denne effekten er mindre i år enn tidligere.

- Dersom sommeren kun hadde hatt én eller to findager ville vi merket det. Men i år har det vært like fint hele sommeren. Da er det bare positivt for oss. Det er jo fantastisk å være i Borggården en sommerkveld i dette været, sier Storli.

Nå ser han framover:

- Det er mange fantastiske arrangement i vente med veldig godt forhåndssalg. Vi anbefaler publikum å kjøpe billetter i tide da en del konserter er i ferd med å bli utsolgt., sier Storli.