foto
Skuespiller Jan Lockert Rohde (t.v) er nominert til Heddaprisen som beste mannlige medspiller i «Glassmenasjeriet», og Johannes Holmen Dahl er nominert for beste regi med «Glassmenasjeriet». Foto: Terje Svaan, Adresseavisen
foto
Stor jublel da skuespillerne ved Trøndelag Teater fikk nyheten om at teateret har fått åtte nominasjoner til årets Heddapris. Johannes Holmen Dahl (t.v) er nominert til beste regi for «Glassmenasjeriet». Han har også regien på «Byggmester Solness» som har premiere i september. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen
foto
Skuespiller Jan Lockert Rohde ble hoppende glad da han fikk vite at han er nominert til årets Heddapris for rollen som «Jim» i «Glassmenasjeriet». T.v. kommunikasjonsansvarlig ved Trøndelag Teater, Sissel Grønlie. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen

I 2015 ble Trøndelag Teater tilgodesett med ni nominasjoner for det som er Norges mest betydningsfulle teaterpris, Heddaprisen. Og denne gang ble det åtte nominasjoner for teateråret 2017-2018.

Les også: - Å stå på scenen igjen er rene ferietilværelsen

Fem til «Glassmenasjeriet»

«Glassmenasjeriet» er nominert i fem kategorier, deriblant som årets forestilling. Ragne Grande er nominert for beste kvinnelige hovedrolle, Jon Lockert Rohde for beste mannlige medspiller, Johannes Dahl for regi og Nia Damerell for scenografi og kostymer.

Kathrine Thorborg Johansen er nominert for beste kvinnelige hovedrolle som «Hedvig» i «Vildanden».

Tyra Tønnesen er nominert for tekstutvalg i «Søndagsskolen», og Elisabeth Bianca Halvorsen for oversettelsen av Elfride Jelineks «Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker».

Med Kristian Seltun i sjefsstolen ved Trøndelag Teater, fra 2010 og frem til i dag, har teateret høstet 43 nominasjoner og 15 priser.

To nominasjoner til Cirka Teater

Cirka Teater er nominert i kategoriene beste barneforestilling og beste scenografi for «Garage» som ble produsert i samarbeid med Turneteateret i Trøndelag.

Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst, og deles i år ut for 21. gang. Norsk teater- og orkesterforening (NTO) er ansvarlig arrangør for prisen, og nominasjonene gjøres av en fagjury på sju personer.

Selve prisutdelingen foregår på Oslo Nye Teater søndag 17. juni og markerer avslutningen på teatersesongen.