– Jeg må huske å puste og spise godt innimellom. Å få i seg nok mat og drikke er viktig, forteller skuespiller Ståle Tørring (32) fra Trondheim.

I kveld kl. 18 starter maratondøgnet med nypremieren av «Snømørkt» i Ilen kirke, som en del av Olavsfestdagene. Den andre forestillingen spilles kl. 22 i kveld, mens de to siste foregår fredag kl. 13 og 17.

Les også: Bli med ned i torturkammeret

Og når forestillingen er over kl. 19 fredag kveld, har Tørring en halvtime på seg før årets utgave av «En medtsåmmårnattsdrøm» har premiere i bakgården på Bakklandet.

Da er det greit å ha sykkel.

– Jeg tror det skal gå bra. Materialet kjenner jeg godt, og jeg har gode kolleger, forklarer han.

Fra Tormod til Pukk

Shakespeares komedie i trøndersk utgave ble en suksess da den ble satt opp i bakgården i fjor, og ble premiert med Adresseavisens Ut-Awards for beste forestilling. Noen nye er med i produksjonen, men ellers skal teamet prøve å gjøre stort sett det samme som i fjor.

– Vi vil ta vare på det folk likte, og gjøre det enda bedre. Vi har med noen nye ting som vi ser det er rom for, sier Tørring.

I «En medtsåmmårnattsdrøm» har han rollen som alven Pukk. «Ståle Tørring imponerer på alle plan, ikke minst i de akrobatiske øvelsene denne oppsetningen legger opp til», skrev Adresseavisens anmelder etter fjorårets oppsetning.

Kontrasten til historien om Morset-familien, er stor. «Snømørkt» handler om familiens kamp mot okkupasjonsmakten under andre verdenskrig, og ble en suksess da den hadde urpremiere i Selbu kirke i vinter. Tørring spiller Tormod Morset, en av sønnene i familien.

– På en måte er det litt godt at det er to vidt forskjellige sjangre. «Snømørkt» er tungt, og vandringen til Tormod er en tøff tur. Etter det blir det godt å spille den lille luringen og smådjevelen Pukk. Det er et stort spenn mellom rollene, forklarer han.

Viktig historie

Tørring er takknemlig for at han får være med å levendliggjøre historien.

– Det er en utrolig gripende historie, og jeg er stolt over å være med å fortelle den. Historien er viktig for oss som bor i velferdsstaten. Vi skal være takknemlige for det som ble gjort, ikke bare av Morset-familien, men av alle motstandsfolk under krigen, sier han.

Les også: – Det var sterkt

Tidligere i sommer spilte han Håkon Ladejarl i «Korsvikaspillet», og i september dukker han opp som Marius i «Skottet i Buvika». De siste ukene har det vært prøvetid på «En midtsåmmårnattsdrøm», mens denne uka har tida gått med til «Snømørkt». Sommerferie blir det neppe før til høsten.

– Man skal ikke klage når det er mye å gjøre. Sommeren er høysesong for oss som er frilansere, spesielt i en by som Trondheim med bare et teater, sier Ståle Tørring.

«Snømørkt» spilles i Ilen kirke torsdag kl. 18 og 22, og fredag kl. 13 og 17.

«En medtsåmmårnattsdrøm» har premiere fredag kl. 19.30, og spilles hver dag til og med søndag 11. august.

Teaterforestillingen «Snømørkt» er basert på sagaen om Morset-familien. Ståle Tørring spiller Tormod Morset, som i denne scenen går kurerrute på ski. Foto: Joakim Slettebak Wangen, ADRESSEAVISEN
Ståle Tørring spilte Håkon Ladejarl i Korsvikaspillet. Foto: VEGARD EGGEN