Vi følte oss privilegert, vi som utgjorde publikum i tette, svette lille Moskus torsdag kveld, mens en av landets mest talentfulle artister spilte et sett av kjente låter og nytt materiale.

«Starting All Over Again» var en naturlig åpningslåt, det er få punkter i Idas musikalske karriere at den tittelen ikke har vært relevant. Ida Jenshus er per definisjon på vei mot noe nytt.

Nashville-baserte Ida Jenshus stiller på denne turneen i «gammellandet» med stemme, gitar og munnspill, og har dessuten med seg trommeslager Pål Hausken. De står fint til hverandre, Idas inderlige nakne formidling, kontra Hauskens finstemt dynamiske perkusjon. Det er tett og det er nakent, men samtidig gir det organiske samspillet konserten et preg av kontroll, som fikk sin kontrast da Ida avsluttet på magisk vis med «Sylvia» alene, uten mikrofon.

Ida gjorde også to coverlåter alene ved pianoet, «The Ones We Couldn't Be» av Bonnie Raitt, og Willie Nelsons «Home Motel». På slutten av førstnevnte ble Idas stemme litt snufsete. _ Det er vel greit å bli rørt når det er andres sanger, mumlet hun avvæpnende. Fin låt i fin formidling, fint øyeblikk.

Mot slutten av konserten ble seriøsiteten løst opp gjennom munter tone mellom Ida og trommis Pål, og formatet kler, og trenger, lave skuldre. Starten av konserten var kanskje i overkant innadvendt, men det var greit å få satt stemningen; føle at her er det noe som står på spill.

Og en føler virkelig at noe står på spill. Dels fordi få konsertarenaer er så intime som et tettpakket Moskus, dels fordi baren var full av kjentfolk, dels fordi mange av låtene var helt ferske, en ble fremført for et publikum for første gang, men mest fordi det å skrive låter og å formidle dem betyr så inderlig mye for Ida Jenshus at det alltid står mye på spill.

Inderligheten og alvoret smittet raskt over på publikum, og det ble en flott, hengiven kveld på Moskus, med av norsk rocks mest særegne, talentfulle og hengivne utøvere.

Bortsett fra da duoen dro til litt i et av partiene i «Shallow River» og på hennes største hit «Someone To Love» var det en nedtonet kveld. Men hav gjør det, så lenge Ida jenshus gløder av inderlighet, og også de nye låtene overbeviser. Vi gleder oss til å høre igjen de to delene av «Blood Mountain», og en (foreløpig navnløs?) låt påbegynt i samarbeid med J. D. Souther, men ikke gjort ferdig før natten før konserten.

Jenshus og Hausken er ute på en langhelg i Trøndelag. Fredag og lørdag spiller de i Strandbaren på Stokkøya, søndag kveld er de tilbake til nok en grundig utsolgt konsert på Moskus.

Ida Jenshus konsert på Moskus. Pål Hausken på trommer. Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen
Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen
Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen
Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen
Foto: Adresseavisen