Med september kommer ikke bare høstfargene og kaldere netter, men også en rekke nyheter på de stadig mer populære strømmetjenestene. Allerede i dag kan du se hele sesong 5 av zombie-apokalypsen i «The Walking Dead». Og i morgen er det klart for den komplette sesong 2 av Netflix-favoritten «Narcos». Hvem sa vel at høsten var trist og kjedelig?

Les også: Altibox flytter TV-hverdagen din til nettskyen

Les også: Nå kan du seriefråtse genistreken «Broadchurch»

Les også: Herlig 80-tallsgufs

Netflix

Narcos

Sesong 1 og 2, 2. september

foto

La deg ikke skremme av at det snakkes mye spansk i denne serien. Den er likevel en vaskeekte amerikansk produksjon med all den dramatikk og action som hører med. Det er laget mange filmer og serier tidligere om den colombianske narko-baronen Pablo Escobar, men ingen av disse har engang vært i nærheten av den nerven og spenningen som du finner i denne orginalproduksjonen fra Netflix. Brasilianske Wagner Moura er født til å underspille rollen som den uforutsigbare Escobar. Og i sesong 2 så tetter spenningen til enda mer. For der den første sesongen tok for seg de første 15 årene der Escobar bygget sitt imperium, så konsentrer denne andre (og ganske så sikkert siste) sesongen seg om tiden fra da han rømte fra fengsel i 1992 og fram til drapet på ham året etter.

Easy

Sesong 1, premiere 22. september

foto

En slags hyllest til byen Chicago og folkene der. Easy er en komi-serie som tar for seg åtte forskjellige historier fordelt på like mange episoder. Blant skuespillerne så får du se Orlando Bloom, Malin Åkerman, Marc Maron, Elizabeth Reaser, Dave Franco, Hannibal Buress og en rekke andre kjente fjes.

Marvel's Luke Cage

Sesong 1, premiere 30. september

foto

Netflix fortsetter sin flørt med Marvel-universet i denne tredje serien fra superhelt-stallen (de to første var Daredevil og Jessica Jones). Luke Cage er en tidligere straffange med supermenneskelig styrke. Planen til Netflix er å lage ytterligere to serier basert på Marvel-karakterer (Iron Fist og The Punisher) før det hele syes sammen til en felles serie med tittelen Marvel's The Defenders.

Penny Dreadful

Sesong 1 & 2, 20. september

foto

Denne har du kanskje sett på HBO Nordic? Om ikke kke så MÅ du sette kryss i kalenderen for den 20. september. Et gotisk skrekk-drama med Eva Green, Timothy Dalton og Josh Hartnett. En slags victoriansk lapskaus med litterære skikkelser som Victor von Frankenstein, Dorian Grey, Grev Dracula, Mina Harker og Abraham von Helsing. Men så fantastisk godt gjennomført at det lyser klasse av serien fra første til siste sekund. NB! Serien har i sin helhet kun tre sesonger.

Viaplay

The Walking Dead

Sesong 1 - 5, 1. september

foto

Allerede fra og med i dag kan du se sesong 5 av «The Walking Dead» (samt de første fire sesongene). Om du derimot ikke har Viaplay-abonnement, men HBO Nordic så må du vente helt til 15. september med å se den.  Sesong 5 av denne serien har av de fleste TV-kritikere blitt kalt den beste siden den aller første. Og med tanke på den cliffhangeren som sesong 4 sluttet med  så tipper vi mange har ventet i spenning på denne. NB! Fox Norge viser for tiden sesong 6 på sin norske TV-kanal.

Swedish Dicks

Sesong 1, 2. september

foto

Viaplay tar opp kampen med HBO og Netflix på orginalinnhold. Swedish Dicks ( Svenske detektiver) er Viaplays første satsning på egenprodusert innhold. I hovedrollen finner vi ikke ukjente Peter Stormare, samt den svenske komikeren Johan Glans. I serien følger vi to svensk-amerikanske privatetterforskere som forsøker å overleve i dagens Los Angeles.

30 Rock

Sesong 1 - 4, 1. september

foto

God og «gammel» sit-com fra Tine Frey med henne selv og Alec Baldwin i hovedrollene. 30 Rock hadde amerikansk premiere allerede i 2006, men det er først nå du kan fråtse de fire første sesongene via en strømmetjeneste her i Norge.

Numb3rs

Sesong 1 og 2, 1. september

foto

Amerikansk krim-drama der to to FBI-agenter som er brødre løser krim-gåter ved hjelp av matematikk.

Nurse Jackie

Sesong 1- 5, 1. september

foto

Storsuksessen med Edie Falco ( fra The Sopranos) i hovedrollen som den rusavhengige sykepleieren Jackie Peyton. Serien fikk i alt syv sesonger. De fem første er fra i dag tilgjengelig på Viaplay.

The Astronaut Wifes Club

Sesong 1, 1. september

foto

Fersk serie som tar for seg livet til konene til «The Mercury Seven», den første gruppen av astronauter fra NASA som utførte en rekke oppdrag i bane rundt jorda i årene 1961 til 1963.

HBO Nordic

Better Things

9. september, sesong 1

foto

Komiserie fra Louis C.K. og Pamela Adlon. Begge disse har tidligere samarbeidet i serien «Louie» som Louis C.K. både skrev, produserte og regisserte. Better Things tar for seg Sam Fox, en fraskilt skuespiller som oppdrar sine tre døtre alene. Serien har ti episoder i første sesong. Historien er delvis basert på Pamela Adlons eget liv.

Quarry

10. september, sesong 1

foto

Thriller-serie om Vietnam-veteranen Mac Conway  (Logan Marshall-Green) som kommer tilbake til Memphis i 1972 og strever med å tilpasse seg livet som sivil. Et par uheldige valg gjør at Conway finner seg selv i en ond spiral av drap og korrupsjon. Første sesong av Quarry vil ha åtte episoder.

Vikings

Dato ennå ikke fastsatt, sesong 4 -del 2

foto

Da vi forlot Ragnar Lodbrok sist gang så hadde det gått flere år siden det mislykkede toktet mot Paris. Ragnars bror, Rollo ( Göngu Hrólfr på norrønt) hadde intatt tronen i Paris og den lille landsbyen i Kategat hadde vokst til et stort handelssentrum for de scandinaviske vikingene. Til denne landsbyen kommer Ragnar tilbake etter å ha vært borte i et ukjent antall år.

The Walking Dead

15. september, sesong 5

( Se beskrivelse under seksjonen fra Viaplay)

The Vampire Diaries

1. oktober, sesong 5

foto

Tween-suksess med blodsmak. The Vampire Diaries har vist seg å være en usedvanlig standhaftig serie for tenåringspublikum. Serien har nå blitt fornyet for åttende sesong som vil bli den aller siste.

Divorce

Dato ennå ikke bestemt, sesong 1

foto

Kommende komi-serie med Sarah Jessica Parker som den nylig fraskilte Frances som forsøker å få en ny start i livet. Så langt har ikke HBO sluppet flere detaljer om serien.

Westworld

3. oktober, sesong 1

foto

Kanskje HBO sin største og mest ambisiøse satsning noensinne. Westworld er basert på sci-fi-filmen med samme navn fra 1973. Serien er laget av Jonathan Nolan som også sto bak serien Person of Interest. Serien handler om en futuristisk temapark med navnet Westworld. Serien blander western-sjangeren med sci-fi med et dystopisk resultat. På rollelista finner vi vår egen Ingrid Bolsø Berdal som den skruppelløse banditten Armistice og Anthony Hopkins som Dr. Robert Ford-skaperen av Westworld.