«Breathe» handler om å være så glad i noen at du mister pusten, og nesten like spent er artisten selv når en ny låt skal møte sitt publikum.

Astrid har vært utålmodig etter å få ut en ny single på markedet. Det er nesten et år siden sist. Hun synes ting går litt seint, hun har lyst til å dele sine nye låter med publikum.

Spilt inn i LA

- Jeg er utrolig spent på hvordan den blir tatt imot, men jeg er veldig godt fornøyd med den selv, sier Astrid S om låten som ble skrevet og demospilt inn sammen med de svenske Oscar og Richard og amerikanske Anastasia i Los Angeles i høst. Etter en runde i Stockholm, ble låten spilt inn på nytt i Los Angeles og etter noen runder med mixing er den altså nå klar for å deles.

- Egentlig har det gått ganske fort med «Breathe», det pleier gjerne ta et års tid fra jeg skriver en låt til den er utgitt. Og jeg synes for all del denne prosessen er viktig. Jeg ville ikke likt om låter ble gitt ut før de var ordentlig ferdige.

Spilt 150 millioner ganger

Om utgivelser av låter er en nøysommelig prosess, kan ikke Astrid klage over mangel på respons. Astrid S' forrige single «Hurt So Good» ble strømmet over 150 millioner ganger på Spotify. Ifølge plateselskapet har hun ligget på topplistene i 21 land og har nådd på 53. plass på Spotify Global Charts. Så «Breathe» har noe å følge opp.

Prisras på nyåret

I løpet av årets første måneder har hun både fått Spellemannprisen som årets nykommer og blitt stemt frem av Adressa-leserne som årets trønderske artist i UtAwards. hennes akustiske konsert Jakobskirka var en av de sentrale arrangementene under årets Bylarm.

Og aller viktigst for Astrid S er den direkte responsen var de lojale fans, som øker i jevnt og trutt. I Norge, og internasjonalt.

Veldig glad for personlig respons

- Jeg blir veldig glad når noen skriver til meg at låtene mine har vært personlig viktige for dem, at par har noe jeg har skrevet og spilt inn som «sin låt». Det er sånn musikk har fungert opp igjennom for meg. Det første albumet til Keane, for eksempel, som jeg kjøpte da jeg var syv år. Låtene der ifra har vært med meg hele veien. At mine låter kan ha tilnærmelsesvis samme betydning for andre, er helt vilt å tenke på, sier Astrid.

Stor forskjell på markedene

Responsen på «Breathe» vil avgjøre hva som skjer videre. Når neste single kommer, og hvor hun kommer til å reise for å gjøre promoarbeid. I tillegg til Norge er Sverige, Tyskland, USA og England blant landene det kan være aktuelt å jobbe.

- Det er interessant å lære seg andre markeder å kjenne. Man må jobbe på en forskjellig måte fra land til land, og musikksmaken er ganske forskjellig også. Det blir spennende hvordan dette utvikler seg, sier Astrid S – som gjorde den potensielt største promotionjobben sin nå denne uka, nemlig Skavlan.

Gjest på Skavlan

På Skavlan fredag både fremfører hun «Breathe» og er gjest i programmet, som blant annet også inkluderer Juan Pablo Escobar, sønn av den colombianske narkobaronen. Han kan sies å ha hatt en noe mer turbulent oppvekst enn Astrid.

Men heller ikke Astrid mangler samtaleemner når hun er med på talkshow.

- Jeg liker det. Det er fint at folk blir kjent med meg på en annen måte enn gjennom musikken, sier hun, som imidlertid ikke er tvil når vi spør om hva hun var mest nervøs for før innspillingen av programmet. Å fremføre musikken, eller være gjest i talkshowet.

Mer nervøs for sofapraten

- Jeg er mest nervøs for å sitte i en sofa eller stol og prate. Det er lett å begynne å bable, jeg har ikke helt kontroll på hva som kommer ut av munnen.

- Det er vel mye bedre enn å ikke si noe i det hele tatt?

- Ja, det er sånn jeg tenker. Og så er det jo opptak, så det verste blir kanskje klippet bort, smiler Astrid – som ikke helt har bestemt seg for om hun tør se på programmet fredag kveld.

Klubbkonsert i Trondheim?

Det kommer også til å bli en del konserter i vår, og festivaljobber i sommer. Det kan se ut som Slottsfjell blir den eneste festivalen hun besøker i Norge denne sommer, men hun skal opptre på blant annet svenske festivaler.

- Men en klubbkonsert i Trondheim snart hadde gjort seg!

-Å ja. Det vil jeg gjerne. Det var utrolig morsomt på Blæst for to år siden, og jeg har lært en del siden den gang. Det ville vært stas å vise meg frem som klubbartist nå, sier Astrid.

foto
Ny single: Fredag utgis Breathe, den første singlen til Astrid S på nesten et år. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen
foto
Internasjonalt publikum: Den forrige singlen til Astrid ble strømmet 150 millioner ganger internasjonalt på Spotify. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen
foto
Foto: Richard Sagen, Adresseavisen