Onsdag kveld var det Trondheim og Festningens tur til å oppleve VG-lista-konserten. Til tross for regnvær møtte folk opp for å få med seg showet. Den trønderske stryketrioen Trio no Treble var med tidligere fotballspiller Mads Hansen på scenen på Rådhusplassen i juni, og ble også med for å spille foran hjemmepublikummet.

- Vi synes det er kjempekult å få være med på dette, sier trioen, som spiller bratsj, cello og kontrabass.

Trio no Treble består av Lars Marius Hølås, Eivind Rossbach Heier og Jostein Bolås Brødreskift, alle med utdanning fra NTNU Institutt for musikk. Måten de kom i kontakt med Hansen på, var gjennom sosiale medier.

- Vi har en instagramprofil vi ville få opp besøkstallet på. Noen dager etter låten «Sommerkroppen» kom, bestemte vi oss for å covre den og legge den ut på profilen vår, sier trioen, som tagget Hansen i videoen.

- Flaks

- Det var litt flaks at jeg så den. I all beskjedenhet så var det litt mye som skjedde på Instagram den tiden, forteller Hansen, som har godt over 12 millioner streams på låten hos Spotify.

Da Hansen fikk vite at han skulle opptre under årets VG-lista-turné, bestemte han seg for å gjøre litt ekstra ut av showet.

- Jeg tenkte at jeg kommer til å stå på den scenen én gang i livet mitt, og da skal det i hvert fall ikke stå på showet. Videre tenke jeg at det hadde vært kult å ha med noe som folk ikke forbinder med låten i det hele tatt. Derfor ble det både barnekor og strykere, sier han, og har også med seg trondheimskoret Urban Voices på scenen.

Synger med

- Vi er vant til å opptre foran mye folk, men ikke vant til at publikum står og hyler og synger med, sier trioen.

Men publikum er ikke de eneste. Ifølge Hansen er også strykerne med og synger under refrenget av sangen.

- Vi synes det er kjempekult, og tenker at det også er en fin måte å nå ut til yngre folk med klassisk musikk, forteller trioen, som forventer god stemning blant trønderpublikummet.

- En trøndergreie

Tomine Harket var også en av totalt 12 artister som sto på scenen på Festningen. Harket har vært i Trondheim én gang før, hvor hun hadde konsert på Samfundet.

- Da var publikum veldig bra. Jeg håper det er en trøndergreie, at folk tar helt av, sier hun.

Tomine Harket spilte hovedrollen i musikalen «Annie»i 2004. Foto: Terje Svaan

At været er litt nedtur, legger hun ikke skjul på.

- Med tanke på at været er så dårlig, så har i hvert fall de som kommer veldig lyst til å være her. Jeg tror det blir bra, med mindre det lyner – da skvetter jeg sikkert til på scenen.

- Fint sted

Ruben Markussen, som går under artistnavnet Ruben, er glad han endelig har kommet seg til byen.

- Det er deilig å komme hit. Jeg har tenkt mange ganger at jeg må dra, men det har liksom aldri skjedd, sier nordlendingen.

Trondheim er siste stopp for årets VG-lista-turné, noe han tror kan påvirke publikum.

- Jeg tror dette kommer til å bli det sykeste publikummet. Det er også et veldig fint sted å ha konserten på. Været er ikke topp, men jeg tror ikke det kommer til å stoppe folk, sier han og håper på god stemning.

- Jeg skal få folk til å smile og ha lyst til å danse i regnet.

Før de skal på scenen onsdag kveld. (F.v) Lars Marius Hølås, Mads Hansen, Jostein Bolås Brødreskift og Eivind Rossbach Heier. Foto: Terje Svaan