Orkdalingen, med artistnavnet Sturla, synger med DJ-en Sjur under årets VG-lista-turné. 4. juli sto de på scenen i Bergen. Det ga mersmak.

- Det var helt sinnssykt, tre minutter foran en folkemengde du ikke ser enden på, sier han.

Trives på scenen

23-åringen slapp nettopp sin andre låt «Store Barn», og nå gleder han seg til å komme til Trondheim.

- Det varmer litt ekstra i hjertet å opptre på Festningen. Jeg husker at jeg som liten tok bussen til byen for å se VG-lista med familien, jeg var så liten at jeg egentlig ikke så noe.

Å stå midt i et stort publikum, er hans første minne fra VG-lista.

- Så mange mennesker er egentlig litt mye for meg. Sånn sett trives jeg på scenen hvor det er litt mer rom, sier artisten.

Pop på trøndersk

23-åringen har fått platekontrakt med Sony Music, bor i Oslo og studerer musikk.

- Jeg flytta for å satse på popmusikk. Det er litt greit å være i Oslo med masse folk å samarbeide med.

Larsen har valgt å skrive låtene sine på trøndersk, fordi det kjennes mest naturlig.

- Jeg føler at jeg får mindre distanse til det jeg lager når jeg skriver på dialekt, og er glad for å spre trøndersk ut i landet. Åge begynner å bli gammel, noen må føre det videre. Men all respekt til han, sier Orkdalingen.

- Kanskje dette er en døråpner for andre, at det blir lettere å lage på pop på trøndersk. Det har skjedd masse i Nord-Norge, så hvorfor ikke Trøndelag også, sier han.

Trives i Trøndelag: Larsen tror han kommer til å flytte tilbake til Trøndelag en gang i fremtiden. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Måtte være midtpunktet

Larsen forteller om en skoleavslutning han var med på i femteklasse.

- Det var snakk om å spille saksofon, gå ned på kne og spille solo. Jeg klarte ikke dy meg, jeg kunne ikke spille, men meldte meg til å gjøre det. Det gikk «åt skogen», men det var gøy – jeg ville være midtpunktet, sier han.

Da overtalte moren han til å spille gitar og synge.

- Siden har det egentlig gått slag i slag, sier han.

Skriver selv

I ett år var 23-åringen vokalist i et band, men nå bruker han mest tid på å skrive egen musikk.

- Jeg jobber med låtskrivere, men skriver først og fremst selv. Da jeg jobbet med noen svensker ble det utfordrende – de skjønte ikke trøndersk. Men det går som regel bra.

Larsen forteller at Tre Små Kinesere var hans første forbilde innen trøndersk musikk. Internasjonalt ser han opp til Coldplay og andre store låtskrivere.

- Selve låtskriving som fag ligger hjertet mitt nært. Å stå på scenen og formidle ting er viktig for meg, sier orkdalingen.

Slik blir VG-lista i år:

Tidligere år har VG-lista vært på Torget, men i år arrangeres den på Kristiansten Festning. Det er et gratis arrangement, og aktivitetsområdet åpner klokken 12.00. Selve konserten begynner 18.00. I år skal blant annet disse opptre i Trondheim:

Tomine Harket

Hun er datteren til Morten Harket, og spilte blant annet hovedrollen i musikalen «Annie» i 2004. Låten «Nostalgi 3millioner», som hun ga ut i 2016 med Unge Ferrari, har nådd nesten åtte millioner streams på Spotify. Tidligere i sommer ga hun ut låten «Breathing Better».

Emir

Emir Hindic er kjent fra duoen Sushi x Kobe, og er også medlem av gruppen Softcore untd. Han har også flere sololåter, hvor «Faller» har godt over 1,3 millioner streams på Spotify.

Ivy Rei

Viktoria Reitan er oppvokst på Nesøya, men har slekt fra Trondheim, og Odd Reitan som bestefar. Hun har bodd i Los Angeles i litt over to år, og ga nettopp ut sin første låt «Say It to My Face».

Alida

Alida opptrådte også på VG-lista i Oslo. I år har hun gitt ut singlene «No Money» og «Something About You» i tillegg til låten «Everything I Do» sammen med Maybon.

Jesper Jenset

Jenset kommer fra Molde. I 2016 ga han ut singelen «High», som har over 13 millioner streams på Spotify. Tidligere i år ga han ut «Waves Vol. 1», med fem låter, blant annet «FOR LOVE.».

Mads Hansen

Den tidligere fotballspilleren er mannen bak låten «Sommerkroppen».

Ezzari

Unggutten fra Oslo, som var med i NRK-serien «Skam», holder på med hiphop og rap. Hans nyeste låt er «Casablanca».

Chris Abolade

Abolade har blant annet låten «Tranquilo», som ble brukt i årets «Paradise Hotel».

Temur

Sammen med Hkeem hadde han i fjor gjennombrudd med låten «Fy Faen». I år opptrer han på turneen alene.

Vidar Villa

Han hadde også gjennombruddet sitt i fjor med låten «One Night Stand». Hans versjon av Di Derres «Jenter» er streamet over to og en halv million ganger på Spotify.

Ruben

Den nordnorske artisten slo gjennom med låten «Walls». Rett før årets turné ga han også ut «The Half».