Den for mange velkjente, tunge stilen med mørkt tre, speil, farget glass og ornamentikk er helt borte, til fordel for et det enkle, lyse og ikke minst veldig grønne, når puben i Folkets hus nå skifter ham til Trondheim Camping.

Pluss, selvsagt; den ikke helt ubetydelige innslaget en 12-hulls minigolfbande representerer. Det blir ni hull nede, tre hull oppe – men helt klarer vi ikke å forestille oss dette. For direkte gryteklar kan vi ikke si Trondheim Camping er, et drøyt døgn før åpning. Det er svært hektisk og temmelig kaotisk aktivitet i lokalene som skal kombinere minigolf med tradisjonelt utested.

- Vi er i rute til åpningen fredag, lover barsjef Sebastian Brakstad, med fortid fra blant annet Sot og Døgnvill. Daglig leder Kaja Holmesland istemmer. Hun har fortid fra Oslo Camping, en utelivssuksess i hovedstaden siden åpningen i fjor.

Det er ikke lett å få til en prat i bråket, så vi trekker oss tilbake til kjøkkenet. Der støter vi på Mats Paulsen, det er hans konsept Melt som skal stå for matserveringen i det nye utestedet.

Det har blitt noen bølger etter at AØF valgte å leie ut lokalene til konseptet Trondheim Camping, fremfor krefter som ønsket å videreføre driftsmodellen til Olavspuben etter konkursen, og også beholde staben fra Olavspuben.

- Det er trist når folk mister jobben, men dette er forhold fra før vi kom inn i bildet, så vi må nesten bare jobbe ut fra vårt konsept og gjøre det beste ut av det, sier Maja Holmesland.

Kjernepublikum i 20-årene

Koblingen utested og minigolf er temmelig nytt i Trondheim – og var det også i Oslo før Anders Gudmundstuen skapte Oslo Camping. mens vi snakker er han i full gang med å ferdigstilling av de 12 banene i Trondheim. Gudmundstuen har flere NM i minigolf bak seg, og er opptatt av å bringe sporten, eller aktiviteten om du vil, ut til der folk vanligvis ferdes. Minigolf er noe de fleste forbinder med opphold på campingplasser i barndommen.

Fra Oslo er erfaringen at stedet besøkes av barnebursdager og barnefamilier på dagtid, og et kjernepublikum fra 20 til 35 år på kveldene. Men det er mange årsklasser og grupperinger innom, det arrangeres såvel singlegolf som nakengolf på Oslo Camping.

Ingen adgang til høye køller

På kveldstid i helgene vil Trondheim Camping trolig minne om en tradisjonell nattklubb, med DJ – men med minigolfen i tillegg.

- Det er kanskje fare for høy kølleføring ettersom promillen stiger?

- Vi har aldri hatt voldsepisoder i Oslo, men er jo sikret forsvarlig med vakthold. Det er en klokkeklar regel at køllene aldri skal over hoftehøyde. Det hender folk blir så ivrige at de glemmer seg, og da får de beskjed, sier Holmesland.

Blitt et sted for dating

Holmesland og Brakstad ser på Trondheim Camping som et utslag av den moderne utelivstrenden der aktivitet er et stikkord. Folk vil ikke lenger bare være ute på bar for å drikke eller eventuelt danse. De vil gjøre hyggelige aktiviteter sammen med andre. Konkurranseelementet vil kanskje være viktig for noen, men slett ikke alle.

- Stemningen blir god når du går rundt med golfkølla og en øl i hånda, og prater med folk. Oslo Camping har blitt en skikkelig datingplass, og slik håper vi det blir også i Trondheim, sier Kaja Holmesland.

Fredag kveld er det åpning: Banemester og medeier Anders Gudmundstuen tester ett av de tolv hullene i utestedet Trondheim Camping. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Daglig leder Kaja Holmesland Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Barsjef Sebastian Brakstad Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Fredag kveld er det åpning: Banemester og medeier Anders Gudmundstuen tester ut mingolfanlegget i utestedet Trondheim Camping. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen