Det er Mads Bones og Olve Løseth, teamet bak «Slaget på Testiklestad», som har fått oppdraget med å lage neste års vårmusikal ved Trøndelag Teater.

Det satses helt nytt denne gang. Det vil si musikken er velkjent og kortreist, men innholdet er rykende ferskt. Og langt fra ferdig.

Eventyrlig komedie

- Vi skal lage en Monthy Pytonsk feelgood-komedie i trøndersk musikkdrakt. Jeg håper vi kan filleriste publikum i en herlig komedie som også angår oss og sier noe om oss. Vi skal røske hue ut av egen ræv og se på oss selv fra noe annet enn en navlebeskuende posisjon, sier Bones om musikalen som har fått tittelen «Robin Hood – rai rai i Sherwoodskogen».

- Det som ligger i bunnen her er legenden om Robin Hood som stjal fra de rike og ga til de fattige. Det er noen kjente karakterer i det universet som gir en del føringer, men utover det er vi ganske frie til å skape vår versjon, sier Løseth og legger til at de er i rute, selv om mye gjenstår før premieren 11. februar neste år.

Fan av Krigsvoll

- Den vanskeligste biten er å velge blant alt vi har å velge i. Det er et kollektivt løft av en annen verden med musikk fra artister som Ida Jenshus, Terje Tysland, Åge Aleksandersen og Tre Små Kinesere, supplerer Bones som synes noe av det morsomste og skumleste er castingprosessen ved et slikt prosjekt. Øverst på ønskelista sto skuespilleren Anne Krigsvoll som takket ja umiddelbart da hun ble spurt om å være med. Det nærmer seg en generasjon siden sist hun sto på scenen på Trøndelag Teater.

Gleder seg til Trondheimsvisitten

- Det er veldig spesielt og rørende for meg dette, jeg får mye smågråt i meg, kjenner jeg. Jeg blir 60 år i februar neste år, og da er det nøyaktig 30 år siden. Jeg vokste jo opp her, faren min var teatermaler så her tråkket jeg mine barnesko. Og her har jeg blitt kastet ut fra mange prøver, hehe, «hvem er det barnet bakerst i salen», sier Krigsvoll skal spille «ammen» i stykket.

- Dette ser ut til å bli den totale galskap og det passer meg utmerket. Jeg tror ikke det er noen grenser for hva som kan og ikke kan gjøres her. Hun har base i Oslo, men tror det blir både befriende og hyggelig å være litt i Trondheim igjen.

- Her slipper jeg at folk spør «hva var det du sa nå», her skjønner folk hva jeg sier og det er veldig deilig.

Fra tv til teater

Klaus Sonstad sto også på ønskelista over aktuelle kandidater. Han får sin debut ved Trøndelag Teater med denne musikalen.

- Jeg tror dette blir kjempeartig, og med humor for ungdom og voksne er det jo en perfekt forestilling for meg. Og stappfull av fet musikk fra Norges vakreste område, sier Sonstad som skal spille «Lille John», kompisen til Robin Hood. Han er mest spent på hvordan det blir å gå på jobb fra mandag til lørdag, kveld etter kveld, utover våren neste år.

- Jeg jobber jo mye alene, men nå blir jeg en del av et stort team. Det blir veldig hyggelig, sier Sonstad.

Trøndersk musikkparade

Skjalg Raaen og Morten Skaget, profilerte musikere i bla Sambandet og TNT, blir også å se på scenen i «Robin Hood – rai rai i Sherwoodskogen».

- Da vi hørte innpakningen og tematikken i dette stykket tenkte vi at dette må vi bare bli med på. Og så er vi jo veldig glad i Trøndelag Teater, sier Skaget som røper at TNT-hiten «10 000 lovers» er en av de utvalgte låtene.

- Vi får se når stykket begynner å bli ferdigskrevet, da gleder jeg meg til å se hvilke andre låter som er valgt ut. Tanken er at vi skal være på scenen, så får vi se om vi gjør oss fortjent til å være med på noe mer enn bare å spille instrumentene våre, sier Skaget smilende.

- Dette blir kjempeartig og jeg sa ja til å være med med en gang, supplerer Skjalg Raaen.

- Litt spesielt å være med i en musikal?

- Sjangerbegrepet trønderrock er ganske bredt, det er et bra hopp fra «Tre Små Kinesere» til DumDum Boys. Det er vel ikke noe annet sted i verden man ville ha plassert de to innenfor samme sjangerbegrepet. Det samme gjelder TNT, Stage Dolls, Åge Aleksandersen og Terje Tysland, men vi har en rik populærmusikkarv i denne regionen, sier Raaen.

- Dere går aldri ut på dato?

- Nei, heldigvis. Det er flere generasjoner som møter opp på konsertene våre, sier Skaget.

foto
- Vårmusikalen 2017 ved Trøndelag Teater blir en Monthy Pytonsk feel good-komedie, i følge manusforfatterne Mads Bones og Olve Løseth. Foto: Frank Lervik
foto
Nyskrevet musikal av Mads Bones og Olve Løseth «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen» er en musikalkomedie basert på sagnet om Robin Hood og Lille-John. f.v. teatersjef Kristian Seltun, Gunnar Eiriksson (Robin Hood), Klaus Sonstad (Lille-John), Åsmund Flaten (musikalsk leder), Skjalg Raaen (musiker), Anne Krigsvoll (Ammen), Morten Skaget (musiker) og Olve Løseth (Prins Johan),. Foto: Frank Lervik