Fredag ble det kjent at Heidi’s Bier Bar overtar lokalene der Brukbar/Blæst tidligere hadde tilhold.

Det har fått mange engasjerte kulturfolk i Trondheim til å se rødt.

- Det er kjempetrist at man erstatter en så viktig del av Trondheim med sirkus og konsept-ræl. Man erstatter et sted som har hatt mange faste gjester, og som har vært en uhyre viktig konsertarena, med en tysk tradisjon som kun eksisterer i Sør-Tyskland i en liten periode av året. Dette trenger vi ikke på Solsiden, sier Kristoffer Lo.

Trondheimsmusikeren er en av mange som i helga har uttrykt misnøye på sosiale medier over nykommeren. Lo synes mest av alt det er trist.

- Det viser at dette utelukkende dreier seg om penger. Dette er en konsertscene mange har brukt flere år på å bygge opp, og som nå bare er jevnet med jorda. Det er dumt for Trondheim og dumt for Solsiden, som nå mister mye av sjarmen. Jeg ser flere skriver på Facebook at det ikke lenger er noen vits å gå dit, sier han.

Oktoberfest og afterskiparty

På sine nettsider skriver det danske restaurantselskapet at Heidi’s tilbyr ekte atmosfære av oktoberfest og afterskiparty. Det tilbyr også privatfester og nevner spesielt nyttårsaften og utdrikkingslag:

«Personalet er i ekte Oktoberfest-utkledning, musikken er en god blanding av dansbare hits og bordene tåler at du danser på dem!»

- Det der er for dumt, sier NRK-personlighet Are Sende Osen, og legger til et par kraftgloser.

- Jeg har lest om plassen, og det virker bare utrolig teit. Jeg skal aldri dra dit, samme hvor god schnapps de har. Dette er bare helt tragisk.

Han mener at de som har ansvaret for Solsiden bør tenke litt på hva det er de driver med.

- Jeg har mange gode minner fra Blæst, men har ikke vært der like ofte de siste årene. Nå sitter vi med skjegget i postkassen alle sammen. Dette er et usmakelig opplegg, en forjævligsering av hele planeten, sier Sende Osen.

- Har du snakket med noen som er positive til stedet?

- Jeg ville heller hatt venner i Mannegruppa Ottar, enn en kompis som er positiv til dette.

- Rust opp Verkstedhallen

Musiker Siri Gjære sier hun ikke bryr seg om hva som kommer i stedet for Blæst, men er oppgitt over hva man tilbyr folket.

- Jeg foreslår at vi bretter opp ermene og ruster opp Verkstedhallen. Det som var bra med Blæst var ikke selve rommene, men folkene som jobbet der som er stinn av kompetanse, og som tidvis reiser verden rundt og er verdens beste crew, sier Gjære.

Musiker Kirsti Huker påpeker ironien i at samtidig som Trondheim får både kunsthall og litteraturhus, forsvinner Blæst, en umistelig scene, sier hun.

LEDER: Jubeldager for byens kulturliv

Lysdesigner Pekka Stokke, fotograf Marthe Amanda Vannebo, Ramp-gründer Øyvind Sarheim, kaffegründer Tony Jacobsen og musikerne Tor Andreas Haugerud, Petter Vågan og Ola Kvernberg er blant dem som er negative til konseptet på Facebook.

- En hån mot kulturlivet

Også Harald Øren, kreativ leder i reklamebyrået Tibe T, er provosert:

«Jeg håper virkelig at folk kjenner sin «bli-hjemme-i-sofaen-tid» og holder seg langt unna dette stedet her. Dette er en hån mot kulturlivet i Trondheim og kan aldri erstatte Blæst. Jeg er selvfølgelig ikke imot fornyelse, men dette høres bare ut som om å gå baklengs inn i framtida og tjene lettvinte penger på den banale bartekulturen Trondheim burde være ferdig med for lenge siden. Lenge leve Trondheim som en ekte kulturby!» skriver Øren på Facebook.

Men det finnes også de som er positive. Da adressa.no delte saken på Facebook sist fredag, var det flere som kommenterte at de gleder seg til utestedet åpner.

Les om hvorfor Brukbar/Blæst ikke fikk fornyet skjenkebevillingen.

Kristoffer Lo påpeker at restaurantstripa på Solsiden har vært et sted for selvstendige steder som har startet fra grunnen av.

- Nå trumfes det gjennom noe som bare er tull. Jeg skjønner ikke hvordan det går an. Jeg prøver ikke å være så bastant hele tiden, men akkurat dette plager og irriterer meg. Jeg har vært ordentlig lei meg.

Ansvarlig for Heidi’s Bier Bar i Trondheim svarte ikke på Adresseavisens henvendelser i går.

Les alle våre saker knyttet til Brukbar/Blæst her

foto
- Jeg har mange gode minner fra Blæst, men har ikke vært der like ofte de siste årene. Nå sitter vi med skjegget i postkassen alle sammen, sier NRK-personlighet Are Sende Osen. Foto: Morten Antonsen
foto
Musiker Kirsti Huker påpeker ironien i at samtidig som Trondheim får både kunsthall og litteraturhus, forsvinner Blæst, en umistelig scene. Foto: Christine Schefte
foto
Musiker Siri Gjære foreslår å brette opp ermene og ruste opp Verkstedhallen. Foto: Glen Musk