De ble de unges kveld da Olavshallen lørdag kveld feiret sin egen 25-årsdag med jubileumskonsert.

Foruten en rekke unge, lovende musikkartister fikk publikum også se halsbrekkende akrobatikk med kulturskoleeleven Erika Varmdal Hågensen dansende opp og ned et tau over scenen til toner fra orkesteret.

Så fremover

Kanskje lå det også – bevisst eller ubevisst – der at Olavshallen knapt har tid til å se seg tilbake, men må holde blikket strakt fremover i årene som kommer, om man ikke skal snuble.

For Olavshallen står overfor store veivalg, som ligger rett rundt hjørnet om man ser det med 25-årsperspektiv. Blir det nytt bygg, en større ansiktsløftning for det nåværende, eller ingenting? Og vil det løse de prekære plassproblemene til dagens tre kulturleieboere: kulturskolen, TSO og NTNUs Institutt for musikk?

Nasjonalromantisk feiring

De tankene lå uansett neppe i publikums hoder, som etter bursdagssang og nyskrevet åpningsnummer, fikk høre et nytt høydepunkt fra Joakim Røbergshagen.

Den 13 år gamle fiolinistens talent er allerede godt omtalt, og publikum fikk høre norsk nasjonalromantikk fra Johan Halvorsens «To norske danser».

Superfiolinisten spilte superfiolinist

Deretter spurte dirigent Torodd Wiggum i Trondheim Symfoniorkester (TSO) om Rødbergshagen var fornøyd med egen innsats.

– Jeg er fornøyd hvis publikum er fornøyd, svarte Røbergshagen, og ble møtt med en ny kraftig bølge av applaus.Etter det fikk publikum høre Rødbergshagen fremføre et stykke av en av historiens aller største fiolinister, «Tambourin Chinos» av Fritz Keisler.

Noe særlig mindre nasjonalromantisk ble det ikke da Odd Nordstoga litt senere inntok scenen og spilte «Frøken Frantzen» for så å introdusere TSO med Finlands store tonedikt, «Finlandia».

Berger fikk sin orkesterdebut

Nordstoga er godt vant med å opptre med orkester i ryggen. For Margaret Berger var det derimot første gang. Premierenerver var det derimot ikke å spore.

– Jeg blir ikke så nervøs lenger, det handler om å være godt forberedt. Jeg er heldig som har klart å kvitte meg med nervene, og gleder meg bare til å synge på lørdag, sa Berger til Adressa torsdag.Berger fremførte jazzstandaren «Nature Boy» (kanskje mest kjent i Nat King Coles versjon, men revitalisert av Lady Gaga og 88 år gamle Tony Bennett senest i år), og sin egen Eurovision-låt, «I Feed You My Love».

Fikk eget jubileumsstykke

Konserten ble innledet av urfremføringen av «Oh! Oh!», skrevet av Trygve Brøske som et bestillingsverk til jubileet.Stykket var ikke fritt for referanser til Olavshallens historie, med innlagte toner av Oscar Petersons «Hymn to Freedom», den avdøde amerikanske pianisten som var førstemann ut i 1989.

Odd Nordstoga spilte også på Olavshallens jubileumskonsert. Foto: Christina Undrum Andersen
Trondheim Symfoniorkester spilte i sin egen storstue. Foto: Christina Undrum Andersen