- Det å være trønder og oppleve dette, det er enormt, sier Renaa, spesielt stolt over å være den første restauranten utenfor Oslo som blir tildelt en slik utmerkelse som det er å ha en stjerne i Michelin Nordic Guide 2016.

Les også reaksjonen fra daglig leder på Credo:  - Sykt bra for Norge

Målrettet jobbing

- Jeg fikk en anelse i går da jeg ble invitert til København der utmerkelsen skulle skje. De hadde vel neppe invitert meg dit hvis det ikke var snakk om å få en stjerne. Vi har jobbet målrettet for dette i mange år, og det handler vel om å ha et jevnt, høyt nivå over tid. Dessuten hjelper det å ha en personlig stil, sier Renaa som siden han la ned restauranten Matbaren i Trondheim har konsentrert seg om restauranten Re-Naa i Stavanger.

- Det er en intim restaurant med 20 sitteplasser der vi ønsker å gi gjestene en unik opplevelse. Vi har samme stab som tidligere, men nå med langt færre sitteplasser og mer fokus på hver gjest.

- Hva betyr det å få en stjerne i den berømte guiden?

Stort med stjerne utenfor Oslo

- Dette er stort for oss, og det er stort for hele regionen. Dessuten er det veldig artig at vi nå har fått en restaurant med tre Michelin-stjerner i Norge. Maaemo synliggjør hele Norge med disse stjernene, og vår stjerne viser at vi kan ha et høyt nivå også utenfor Oslo, sier Renaa.

På restaurantens hjemmeside står det blant annet at: «Matmessig vil det meste handle om Rogaland, ispedd en dæsh trøndersk humor, ei bøtte med erfaring og råvarene vi har tilgjengelig rundt oss».

Trondheimskokk Sven Erik Renaa skal feire med champagne i kveld. I dag ble han tidlelt en Michelin-stjerne for sin restaurant Re-Naa i Stavanger. Foto: Mari Vold