– Han var akkurat som jeg håpet han skulle være, sier hun om rockelegenden.

Fotografen Marthe Amanda Vannebo, som har fulgt Åge Aleksandersen med kamera på turné i to og et halvt år, har åpenbart en greie for rufsete gamle rockere.

Så langt i år har hun og et par venninner vært på ni Bruce Springsteen-konserter rundt om i Europa.

– Han pleier å kjenne oss igjen og si hei fra scenen, forteller Marthe, som anser seg selv som en Springsteen-fan «litt over gjennomsnittet».

Inviterte på drink

På konserten i Dublin tok hun mot til seg og sendte opp en post-it-lapp hvor hun inviterte Springsteen med på en drink når han kom til Bergen.

– Vi husket dessverre ikke på å skrive noe telefonnummer, så han kunne ikke ta kontakt. Men så dukket han opp i går på baren i Göteborg hvor vi satt, sier 22-åringen.

Baren var ikke helt tilfeldig valgt: Den var nemlig på hotellet hvor Bruce bodde.

Les anmeldelse av Springsteen i Oslo: – Rett og slett en fyr man blir glad i

– Surrealistisk opplevelse

– Han kjente oss igjen og kom bort. Overfor alle andre som var der unnskyldte han seg med at han skulle «have a drink with my friends».

Marthe og venninnene satt i en time og snakket med «The Boss».

– Det var en passe surrealistisk opplevelse!

– Han var veldig interessert i hvordan vi oppdaget musikken hans, og var ordentlig god til å lytte til hva vi hadde å si. Vi hadde egentlig en helt vanlig samtale.

Avslo flere autografer

Hun omtaler Bruce som «utrolig casual» og avslappet, og sier han var akkurat slik hun hadde håpet.

– Jeg tror han var fornøyd med at vi ikke er «stalkers». Hvis han ikke hadde kjent oss igjen, hadde jeg aldri gått bort til ham. Jeg liker ikke å oppsøke folk på den måten, sier Marthe.

Hun tror det var en del misunnelige bargjester rundt dem.

– Han avslo autografforespørsler fra flere av gjestene.

Les også: Åge doblet inntektene i fjor

Bytter ikke ut Åge

Selv spurte Marthe om verken autograf eller bilde.

– Jeg er ikke så interessert i autografer og sånt. Minnene fra å ha møtt en som Bruce Springsteen betyr mer enn et ark, fastslår hun.

Til tross for at hun begynner å bli kjent med turnégjengen rundt Springsteen, hevder Marthe at hun ikke har tenkt å bytte ut Åge Aleksandersen som fotoprosjekt.

– Men jeg kan gjerne fotografere begge!