Amerikansk ungdomsfilm mellom high school og college om avhengighetsskapende internettspill via mobilen, som en slags blanding av «The Hunger Games» og «The Truman Show», låter nesten som en algoritme-utviklet ungdomsthriller. Den anklagen må nok rettes like mye mot Jeanne Ryans debutroman for Young Adult-segmentet, som filmen er basert på.

Likevel er det vanskelig å komme bort bra at «Nerve» gjør noen effektive grep som gjør at filmen et stykke på vei fungerer som thriller som viser hvor farlig det kan være for unge mennesker å se for mye på smarttelefonen sin. Filmen tar navn fra et beryktet nettspill som kombinerer «Truth or Dare» med Jackass-lignende stunt, hvor deltagerne får penger om de gjennomfører og filmer utfordringer de får av spillet og dets brukere.

Emma Roberts spiller outsiderjenta som i løpet av kort tid som spiller går fra å være en «sidekick» i gjengen som leser Virginia Woolf til å bli en risikosøkende realitystjerne med stadig mer penger på konto. Dave Franco (bror av James) er medspilleren som egger ungjenta til stadig farligere utfordringer.

Regissørene Henry Joost og Ariel Schulman har slått seg fram med «Paranormal Activity 3» og 4. Her viser de at de har mer inne, særlig i utrulling av konseptet. Svakhetene, klisjeene og moraliseringen i historien i siste del kommer de ikke like heldig fra, men som anstrengt tidsriktig ungdomsthriller er «Nerve» både severdig og ganske interessant.

Utfordrende spill: Emma Roberts spiller tenåringen som blir hekta på langt farligere mobilspill en Pokemon Go i «Nerve». Foto: Niko Tavernise