- Det var fantastisk. Vi kunne fylt opp Theatercaféen både to og tre ganger. Det er tydelig at Otto Nielsen ikke er glemt, sier Tore Johansen som hadde rollen som konferansier lørdag.

Et kunstnerutvalg jobber for å få en statue av den folkekjære visekunstneren Otto Nielsen på Bakklandet. Lørdag gikk artister og kunstnere sammen for å samle inn penger til prosjektet.

Statuen av Otto Nielsen skal stå på Bakklandstorget, med utsikt til både Nidelven og Nidarosdomen. (PLUSS)

Bredt program

Støttekonserten ble åpnet av Tor Einar «Dr.» Bekken, før Ann-Cathrin Ramberg, datter av Otto Nielsen, delte minner om sin far.

På programmet sto også utdrag fra kabareten «Store Lille Otto» med Helle Ottesen, Jakob Margido Esp og musiker Per Olaf Green. Ny duo satt sammen for anledningen var Dr. Bekken og Carsten Tourrenc.

«Store lille Otto» ble en suksess som for alltid vil ha en spesiell plass i Trøndelag Teaters historie.

Atle Nielsen, sønn av Otto Nielsen, steppet inn som erstatning for Arve Tellefsen.

- Da Tellefsen måtte avlyse, var gode råd dyre. Heldigvis kunne Atle hoppe opp på scenen for å ta noen av sin fars låter og dele noen gode historier, sier Johansen.

Loddet ut litografier

Kunstnerne Kjell Erik Killi Olsen og Håkon Gullvåg har begge laget hvert sitt trykk i anledning støtteaksjonen. 100 nummererte litografier fra hver selges i par til 14 000 kroner.

- Gullvåg og Killi Olsen presenterte sine litografier for publikum og det var mulig å ta lodd. Jeg tok lodd selv og ble litt skuffet da det ikke ble meg. Jeg bommet på ett siffer, så det var nære, sier Johansen og ler.

Statue-entusiaster håper statuen av Otto Nielsen ikke blir satt på sokkel, men den må gjerne spytte i Nidelven. (PLUSS)

- Hvor mye fikk dere samlet inn?

- Folk fikk skrevet seg på en liste for å kjøpe litografi, så jeg er ikke helt sikker. Man vi fikk nok inn mellom 40–50 000 bare på det som foregikk i dag, sier Johansen.

Trondhjæm, at æ reist ifra dæ - Fem sanger som minner oss om at vi har et paradis her hjemme. (PLUSS)

På grunn av den store interessen, håper Johansen å se flere kvelder viet visesangeren fra Trondheim i framtida.

- Dette tyder på at vi tåler mer Otto Nielsen, og det er artig å se, sier Johansen.