- Det stikker i meg. Jeg synes det er forferdelig at det har blitt sånn at barnebarna må skjermes fra å se bestefar på TV, sier Finn Olav Odde (56) til adressa.no.

- Ekkelt

Farmendeltakeren fra Ørland ble i forrige episode av den TV2-sendte realityserien kalt en ynkelig og motbydelig mann. Mannen bak ordene var sunnmøringen Olav Harald Ulstein (51). Sunnmøringen reagerte på at Finn Olav valgte kunnskap som konkuransegren i tvekampen for å slå ut Frank Tore Aniksdal.

Finn Olav har tre barnebarn i Stavanger og et i Fauske.

- Det ene barnebarnet mitt i Stavanger går i andre klasse. Han er så stolt over bestefar og gleder seg til å se episodene. Så det er ekkelt at det har blitt slik. Foreldrene er fryktelig på hugget for å undersøke om de må skåne barna sine. De ser gjennom episodene før de kan se dem reprise dagen etter. Jeg vet jo heller ikke selv hva som kommer i hver enkelt episode, forteller Odde.

- Synes synd på ham

Og ifølge ørlendingen stopper det ikke med dette.

- De vil komme mer fremover. Språkbruken vil eskalere allerede i kveld. Han (Ulstein journ.anm.) gir seg ikke, vet du. Det er en forferdelig person, sier Odde og forteller at han prøvde underveis å be Ulstein ta ham i hånda og trekke tilbake ordene.

- Men han ville ikke. Han mente hvert ord. Det sårer meg litt, men så er det bare.

Så kommer Odde med følgende kommentar.

- Jeg unner ikke min verste fiende et slikt trykk som Olav Harald opplever nå. Jeg ønsker at han skal få leve et normalt liv. Hadde jeg vært ham ville jeg blitt i syden i tre uker til. Jeg synes det er ekkelt å lese alt om ham.

- Brøt avtaler

Adressa.no har ikke lyktes i å få kontakt med Olav Harald Ulstein onsdag kveld. Han har tidligere i uken uttalt seg til Seoghør.no. Ifølge nettavisenga han uttrykk for at hans krasse kommentarer er tatt ut av sammenheng.

- Det er nok vanskelig for folk å oppfatte hva som faktisk er bakgrunnen for at jeg sier det jeg sier. Mange tror at jeg sa det jeg sa på grunn av hans valg av tvekamp-gren. Grunnen var heller at han brøt avtaler, noe som kommer dårlig frem i programmet. Finn Olav spilte et spill, tok meg i hånda - men brøt avtalene etterpå. Da må han tåle litt tyn. Men jeg er den første til å beklage hvis han føler som han gjør, selv om han må ta en stor del av skylden selv, sa Ulstein til Seoghør.no.

Odde og Ulstein har ikke hatt kontakt siden Farmen-innspillingen avsluttet i oktober.

Finn OlavOdde slo ut årets mest omtalte Farmen-deltager, Frank Tore Aniksdal, i kunnskapskonkurransen søndag. Det var store gnisninger mellom de to i løpet av tiden på gården, og ingen av dem la skjul på at de ikke likte hverandre. Foto: TV2
TV2