Klokka 10.00 i dag onsdag la Bruce Springsteen ut nye konsertdatoer på sin sommerturné, og den inkluderer Granåsen 26. juli og Oslo to dager senere.

LIVE-studioet er avsluttet, men les her likevel for nyheter, info og innspill fra folk angående konserten i sommer.

Granåsen Arena, som ligger i et naturlig amfi med base i skiskytterstadion, og ikke i hoppbakken, kan ta imot 35 000 tilskuere. Den blir dermed den største konsertarenaen i Norge, da kapasiteten økes ytterligere fra neste år.

Feirer «The River»

The River Tour tar utgangspunkt i det populære dobbeltalbumet fra 1980, og startet på østkysten av USA i januar i år. Den har gått over all forventning i hjemlandet, og har på mange revitalisert hans popularitet der. Konserten på Ullevål stadion i Oslo i juni ble utsolgt på få minutter da billettene ble lagt ut for en måneds tid siden.

KOMMENTAR: En superstjerne man må bli glad i

Nå blir det altså nye muligheter, på en splitter ny konsertarena i Midt-Norge 26. juli, og så en ny konsert i Oslo, denne gang Frognerparken 28. juli.

Hva er din favorittsang? Si din mening i vårt livestudio

Spesielt populær i Midt-Norge

Bruce Springsteen ble en internasjonal stjerne av format på 70-tallet, på 80-tallet ble han verdens største rockestjerne med de to albumene «The River» (1980) og rekordselgende «Born In The USA» (1984). Engasjementet og lydbildet på dobbeltalbumet «The River» inspirerte en rekke artister, ikke minst her i Midt-Norge. Åge Aleksandersen & Sambandets store gjennombrudd, dobbeltalbumet «Dains me mæ» fra 1982 er sterkt inspirert av «The River».

I perioden etter «Born In The USA» har Springsteen posisjon normalisert seg mange steder, men ikke i Norge. Her i landet, og ikke minst i Midt-Norge, er joviale og engasjerte Bruce Springsteen fortsatt den ultimate rockehelten. Å få ham til Trondheim har vært som en urealistisk drøm, inntil nå.

70 minutters frist

- Det har nok ikke helt gått opp for oss ennå, sier en hektisk Stein Vanebo umiddelbart etter at tidenes konsertnyhet i Trondheim ble kjent.

Han og resten av Trondheim Concerts har selvsagt visst om dette en stund, men ikke lenge.

De hadde håpet på muligheten for en Springsteen-konsert i Trondheim neste sommer. Nesten ut av blå ringte Rune Lem i Live Nation for under tre uker siden, og sa de hadde 70 minutter på seg for å bekrefte om noen av de konkrete datoer han ga dem var ledige i Granåsen. De klarte å gi bekreftelsen fem minutter før fristen, og fra da av begynte ting å gå fort.

- Når ting først skjer i denne bransjen, så skjer de gjerne veldig fort. Da gjelder det å være kjapp på labben og ha et velsmurt apparat, sier Vanebo.

Flotteste utearena i Europa

- Vi har jobbet mye med Granåsen etter befaringen med Lem og Live Nation i fjor sommer, sier Stein Vanebo, som ikke kan skryte nok av samarbeidet med Trondheim kommune. Ikke minst har det vært viktig å få på plass en trafostasjon i anlegget, som den europeiske «strømansvarlige» for Live Nation etterlyste på sin befaring i høst. En annen ringrev i systemet uttalte for øvrig at Granåsen må være den flotteste utendørsarenaen i hele Europa. Trafoen blir anlagt nå i mai-juni, så stabil strømforsyning skal være sikret i god til konserten.

Bruce Springsteen har egentlig et prinsipp om å ikke spille på arenaer som ikke tidligere har vært brukt til større rockekonserter, noe han altså fraviker denne gangen.

Så har det også blitt jobbet godt.

Stemningen i byen er snudd på hodet

- Alf-Egil Bogen, en av eierne Toppidrettssenteret, har bidratt med å få tatt dronebilder på nattetid over området. Han er bare en av mange som har bidratt i disse hektiske ukene før Springsteen sa endelig ja til å spille på Granåsen, sier Vanebo, som mener mange har grunn til å klappe seg selv på skuldrene etter dette nye gjennombruddet for Trondheim som konsertby.

- Fra at Trondheim Concerts fikk muligheten på Sverresborg er det som alt er snudd på hodet. Trondheim hadde dårlig ry på seg som konsertby, nå er det tvert imot. Bransjen har gode assosiasjoner til byen og trondheimspublikummet.

Drømmene oppfylt

Publikum har en stor del av æren for at vi har kommet så langt som arrangører, sier Vanebo. – De har skjønt at de må handle raskt når billetter legges ut, og de er lydhørt og godt konsertpublikum Konsertene på Sverresborg i fjor var startskuddet, og fortsettelsen blir heftig, sier Stein Vanebo. Knapt noen artist er mer populær enn Bruce Springsteen i Midt-Norge, og Vanebo har tidligere uttalt at etter at etter den dagen han har være med å bidra til å få Bruce Springsteen til byen kan han pensjonere seg som konsertarrangør.

Ikke slutten, men begynnelsen

- Ja, jeg har sagt det. Jeg sa også at senest under Utawards i februar at drømmen var Springsteen og Van Morrison til byen, og så kommer begge allerede i sommer. Men det er lett å finne nye mål. For å nesten sitere Nils Arne Eggen: Det er alltid den neste konserten som er viktigst, sier Stein Vanebo som minner om at The Rolling Stones-konserten på Koengen i 2006 ikke var høydepunktet, men starten på eventyret om Bergen som konsertby.

Til Trondheim: Bruce Springsteen kommer til Granåsen Arena 26. juli. Foto: MIKE HUTCHINGS, Reuters
Her er arenaen: Skiskytterarenaen på Granåsen blir Granåsen Arena med foreløpig plass tl 35.000 publikummere Selve scenen skal stå på skisytternes standplass bak på bildet. Foto: Trondheim Concerts
Naturlig amfi: Rundt stadion er et naturlig amfi som gjør Granåsen Arena spesiell, og på sikt Norges største arena for rockekonserter. Foto: Trondheim Concerts
Sceneområdet: Her skyter Bjørndalen, Svendsen & Co blink - og det kan se ut som arrangør Trondheim Concerts også er i ferd med å gjøre. Foto: Trondheim Concerts
Her blir det liv: I tillegg til den store sletta er det også en mindre sittetribune på Granåsen Arena. Foto: Trndheim Concerts