- Hva skal du gjøre i Trondheim?

- Jeg skal spille på Nidelven bar og scene sammen med et seksmannsorkester.

- Kommer du til å spille «Romeo», «Brandenburger Tor» og «Evig ung»?

- Ja, de sangene hører med. Det blir vel en fin blanding av bluesrock og norske låter.

- Du har turnert en del. Hvordan trives du med det?

- Jeg har reist i 45 år, så det ligger i beinmargen. Jeg kjenner ikke til noe annet. Det rare er jo at når jeg første har fri, så setter jeg meg i bilen å kjøre på ferie.

- Hvordan har livet som turnéartist endret seg?

- «Sleep is the new drug», sa en av gutta i bandet. Det stemmer. Det er sikkert 15 år siden jeg var på etterpåfest. Etter konserten roer jeg og gutta i bandet gjerne ned med et glass vin.

- Hvor langt reiser du i løpet av ett år?

- Det aner jeg ikke, men jeg spiller rundt 60 konserter i løpet av året. Det betyr at jeg har rundt 150 reisedøgn hvert år. I tillegg jobber jeg fulltid som språklærer i ungdomsskolen.

- Lar du elvene analysere sangtekstene dine i norsken?

- Ja, det hender at jeg bruker noen linjer fra tekstene i undervisningen.

- Har du vært på Brandenburger Tor?

- Jeg klatret opp Brandenburger Tor da holdt på med å restaurere fasaden. Seinere har jeg også vært der med klassen min.

- Når gikk du sist i den rosa «Romeodressen»?

- Jeg hadde to rosa dresser som begge brant opp. Jeg lånte dem bort til Great Garlic Girls. Den første brant inne da de hadde dragshow på Casablanca. Den andre tok også fyr, uten at jeg i farten kan komme på hvor det brant. Jeg hadde uansett ikke hatt bruk for dem nå. Det er jo noen kilo siden.

- Er «Samme sjarmør» en selvbiografisk låt?

- Alt jeg skriver har noe med min hverdag å gjøre. Jeg skrev den i 1983, basert på de erfaringene jeg hadde gjort meg den gangen. Av en eller annen merkelig grunn ender jeg ofte opp med å synge om en sjarmør eller en Romeo.

- Hva slags musikk lager du nå?

- Jeg lager både norske og engelske låter. Tidligere i år ga jeg ut en låten «Det e som det e» sammen med Terje Tysland. Så lenge jeg har eget studio kan jeg gjøre hva faen jeg vil, uten å ta hensyn til noe plateselskap.

- Samler du på noe?

- Jeg har 20 gitarer, noen spesialbygde. Også samler jeg på capser og hatter. Hvor mange jeg har aner jeg ikke, men jeg har både flosshatter og artigcapser.

- Hva kjennetegner en bra caps?

- Den skal være luftig, gjerne med luftehull, slik at man får vind håret.

Les intervjuet med spåmann Henning Hai Lee Yang: - Jeg er mer synsk enn Snåsamannen