- Det har gått overraskende bra. Vi var litt bekymret for værmeldingene i forkant, men folk møtte opp. Spesielt fredag var det mye bedre enn forventet, sier arrangør Vidar Dahl.

PLUSS: Førpremiere på film om trøndersk kultumusiker

Den intime filmfestivalen på Vatn gård i Åsen ble i helga arrangert for tredje gang. Festivalen bød på et rikt filmprogram, seminarer og konserter i gamle bunkere, sirkustelt og på storlerret ute.

PLUSS: Filmfest i strandkanten

Dahl har ikke fått talt opp ennå, men anslår at festivalen hadde mellom 500 og 600 gjestedøgn. Det er i så fall en økning fra fjorårets 400 gjestedøgn.

- Det nyinnkjøpte sirkusteltet var en opplevelse i seg selv og fungerte veldig bra. Lukten av sirkus blandet med kvalitetsfilm var nesten magisk, sier Dahl.

Sletta-film godt mottatt

En av filmene som ble veldig godt mottatt, var en tidlig versjon av Jørn Utkilens dokumentar om kultmusikeren Arvid Sletta fra Frøya.

Sletta var selv til stede på festivalen, og etter visning var det filmsamtale der både produsent og regissør deltok, med Kalle Løchen som moderator, forteller Dahl.

ANMELDELSE: Best før bølgen

- Og festivalens uannonserte overraskelse, Joachim Triers «Louder Than Bombs», var det ingen som gikk uberørt ut fra, sier Dahl.

Kortfilmprogrammet til Minimalen ble en kjempesuksess, mener han.

- Det var fokus på midtnorsk kortfilm fra de tre siste årene. Det var smekkfullt, og folk måtte snu i bunkerdøra. Mange var overrasket over at det lages så mye god kortfilm i Trøndelag.

Gjensyn med anarkist-avis

Festivalen bød også på et gjensyn med avisa Folk & Røvere. Avisa var en radikal/anarkistisk landsdekkende månedsavis som ble produsert på Uffa i Trondheim fra 1986 til 1994, med et opplag på mellom 800 og 6000 per utgave.

Deler av den gamle redaksjonen - Viggo Mastad, Roger Aasegg, Magne Njåstad, Håvard Houen, Roy Krøvel og Thor Nielsen - var til stede under festivalen og laget til sammen fire festivalaviser i løpet av to dager.

- De hadde produsert en avis til publikum kom. I tillegg kom de med en utgave lørdag formiddag, og en aftenutgave på ettermiddagen, og en til frokost søndag, sier Dahl.

Ny festival i 2016

På kveldstid fredag og lørdag, etter filmvisningene og seminardelen, var det konserter. Hedvig Mollestad Trio spilte fredag, trondheimsbandet Rodgers lørdag.

- Konsertene var det første felles møtepunktet etter en dag med film, og først da fikk man inntrykk av hvor mange som var der. Begge bandene var i kjempeform, sier Dahl, som tror det blir ny festival til neste år.

- Det ligger i kortene at vi har lyst til å bygge en festival. Nå må vi gå gjennom tallene og se hvordan ståa er.

ANMELDELSE: Gutta fra Compton

PLUSS: Hvorfor tok det over 30 år å få fram Anja Breiens storverk?

Filmfest Vatn mottar støtte fra Film og kino, Midtnorsk filmsenter, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Levanger kommune. Det tilsvarer en omtrent en fjerdedel av det totale budsjettet.

- Vi har aldri hatt et større budsjett. Det handler om kvalitetsøkningen vi har hatt på en del områder, sier Vidar Dahl.