En kime til diskusjon innenfor husets fire vegger er fordelingen av de mest nødvendige og kjedelige oppgavene. Det er sikkert flere enn meg som vet om mer morsomme ting enn husvask, vinduspuss, støvtørk, vasking og bretting av klær og tømming av søppel.

Jeg har alltid ment at det er anvendt tid til oppgavene som må måles, ikke hvor mange oppgaver som løses på en torsdags ettermiddag. Med min metode kan du både øke timetallet du bruker, følge årelange tradisjoner i norske hjem – og samtidig sitte igjen med et konkret resultat å vise til.

Begynn som hjemmebrygger, og problemet med nok timers hjemmearbeid er løst.

Det er ikke måte på hvor mange timer du kan bruke med mesking, koking, kjøling, humling, gjæring og tapping når dette viktige og tradisjonsrike husarbeidet skal utføres. Først skal hjemmebrygget planlegges, det er en viktig fase. Så skal selve hjemmebryggeriet anskaffes, og for alle oss som elsker utstyr og duppedingser, finnes det nok av kvelder foran PC-en for å finne det riktige oppsettet.

På bryggedagen går timene fort på kjøkkenet, og ingen kan påstå at du ikke tar din del av husarbeidet. Målt i timer kan du slå i bordet med at du har stått foran kjøkkenbenken til langt på natt. Et raskt sveip med støvsugeren under sofaen kommer ikke i nærheten av den tiden man bruker på å brygge husets juleøl.

Dessuten er hjemmebrygg både kortreist og innenfor nymotens krav om økologisk standard. Den eneste ulempen er kanskje at du må rundvaske kjøkkenet når du er ferdig. Det slipper de som ikke har slått seg på hjemmebryggerbølgen å gjøre riktig så ofte.

Harry Tillser skriver om hjem og design Foto: TERJE VISNES, ADRESSEAVISEN