Vi er kanskje lut lei tung julemat, men vi kaster ikke mat.

Heldigvis finnes det måter å trylle på, måter å gjøre blytung mat lekende lett.

Vi må bare dra en tur østover, hente inspirasjon fra kinesisk gatemat. Dette er et fløyelsmykt måltid, med masse sting i bunn.

Du må nok kjøpe noe, men samtidig er det fint å improvisere ut fra ingrediensene i disse oppskriftene.

Om du ikke har kalkunrester, vit at dette passer like godt til kylling eller and, ribbe, ja til og med pinnekjøtt.

Har du ikke cashewnøtter, kan du bruke de nøttene du har.

Får du ikke tak i ferdige kinesiske pannekaker, bruk små myke tortillalefser.

Hvis du ikke har 5 spice-krydder, lag ditt eget med å knuse like deler fennikelfrø, hel szechuan-pepper, kanel, stjerneanis og nellik i morter. Har du ikke hele krydder, bruker du malt, har du ikke szechuan-pepper, bruk vanlig svartpepper - og har du ikke de andre krydderne, erstatt med laurbærblad, koriander, ja - du skjønner, her er det bare å bruke fantasien, og å sette en lekende standard for matåret 2018.

Dypp selv-mat: Rester etter tung julemat kan som ved et trylleslag omgjøres til en lett restefest.

Her finner du flere oppskrifter fra Kjøkkenveien