Debatt

P-avgift vil koste meg som frivillig håndballtrener nær 10 000 kr. i sesongen

«Du er velkommen Rita Ottervik, til å prøve hverdagen til oss frivillige i en periode på et par uker og se hvordan du takler dette» skriver Wenche Helgemo i dette debattinnlegget.

P-avgift ved kommunale idrettsanlegg: «Blir faktisk helt satt ut når politikerne sier dette ikke handler om penger.» skriver Wenche Helgemo. 

Saken oppdateres.

Parkeringsavgift ved de kommunale idrettsanleggene skal iverksettes fra 2017. Blir faktisk helt satt ut når politikerne sier dette ikke handler om penger.

Kanskje enkelt å sitte på et kontor å fastslå hva alle andre skal betale, når det ikke gjelder en selv.

Jeg er håndballtrener, og har vært det i mange år. Frivillige til å ta på seg slike verv, vokser ikke akkurat på tre, og de fleste klubbene er avhengig av å ha frivillige foreldre som påtar seg rollen som trenere og oppmenn.

Vi har i alle år hatt samkjøring til og fra treninger, som er i Trondheim Spektrum, siden vi holder til i Sjetnemarka.

Når vi har treninger i Rosten- og Kotenghallen, er veien mye kortere for jentene å komme seg dit på egen hånd.

LES OGSÅ: Nå blir det p-avgift ved kommunale idrettsanlegg

Nå sier Aps gruppeleder: Vi må se nærmere på parkeringsavgiften


Mange timer i hallen

I dag trener jentene mine tre ganger i uken. To av disse treningene er kl. 16, noe som tilsier at vi som er trenere faktisk må dra direkte fra jobb (og kanskje til og med avspasere for å få dette til å gå rundt).

Det går gjerne med to timer til hver treningsøkt, og i tillegg deltar vi trenere på trenerskole, samlinger, cuper og selvfølgelig seriekampene.

I perioden august-april vil jeg tro at jeg i år har hatt et sted mellom 360–400 timer i en håndballhall.

For å presisere: Vi frivillige, og har ikke en lønn på flere hundre tusen for å gjøre dette. Vi ønsker alle å ha et godt og variert tilbud til de unge, samtidig som vi må huske på at dette må holdes på lavest mulig kostnad for at flest mulig skal ha mulighet til å delta.

Hvis jeg nå plutselig må kjøre kollektivt for å gjennomføre en trening, så vil mine frivillige timer øke betraktelig. Dette vil komme i tillegg til alle timene som blir lagt ned i organiseringen rundt laget.

Jeg setter virkelig pris på at det nå forventes at man også skal bruke et par timer ekstra per trening for å reise kollektivt, og at man må ta fri fra jobb for å rekke dette.

Utspillet om P-avgift har vakt voldsomme reaksjoner i sosiale medier og i Adresseavisens debattforum på nett.

Les også debattinnlegget: Om du er en vanlig arbeidstaker slik som meg, så liker du sikkert ikke å stresse om morgenen

Velkommen, Rita

Du er velkommen Rita Ottervik, til å prøve hverdagen til oss frivillige i en periode på et par uker og se hvordan du takler dette. Vi har tross alt en annen jobb vi må utføre vi også.

Så kjære ordfører, kom ikke til meg å si at dette ikke handler om penger. Kanskje ikke for deg, men for meg og mange i min situasjon.

Med en parkeringsavgift på for eksempel 25 kr per time, vil en håndballsesong koste meg som trener nær 10 000 i parkeringsavgift.

Får vi nå flere som står og banker på døren og vil inn i støtteapparatet? Nei, tror nok ikke det.

Miljøpakke og klimahandlingsplan? Joda, det er faktisk mye annet dere kan starte med før dere tar knekken på frivilligheten.

Vil det være slik at elbiler også får parkere gratis, kanskje ved idrettsanlegg med tilhørende gratis strøm?

Hør våre kommentatorer snakke om hylekor, regjeringskrise, boikott og svart fredag.

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå