Debatt

Mora er sammen med en mann som er storrøyker. Han røyker inne, uten hensyn til min datter

«Å holde en unge inne i et røykfylt rom mot hennes vilje, i flere år av oppveksten, er ikke noe annet enn barnemishandling» skriver en bekymret far i dette debattinnlegget.

Passiv røyking: «Den ekstreme belastningen som jenta mi er utsatt for når det gjelder passiv røyking, kan være en «trigger» som setter i gang en uhelbredelig kreft» skriver innleggsforfatteren. 

Saken oppdateres.

Jeg skriver dette innlegget, ikke bare på vegne av meg og min datter, men sikkert på vegne av lidende barn i tusentall rundt omkring i landet.

For noen år siden ble det gjort et tillegg i røykeloven. Man trenger ikke å gå lenger enn inn på venteværelset til legen for å se loven. Den henger på veggen, der det står: «I dag har barn en lovfestet rett til å ha et røykfritt miljø – også i sine hjem».

Fra min datter var seks år, har hun mot sin vilje og mot hennes eget ønske vært det meste av tiden hos sin mor. Vi ble skilt for en del år siden.

Mora er sammen med en mann som er storrøyker. Han røyker inne, uten hensyn til min datter. Om barnet holder på å hoste lungene ut av kroppen, så gir han blaffen i det.

Les også: «Dermed startet flere års mareritt for meg. Det ble så ille at jeg måtte slutte å bruke balkongen, slutte å lufte fra stua»


Barnemishandling

Min datter er 11 år, og har uavbrutt hevdet sitt intense ønske om å få bo hos sin far (meg).

Barnevernet er bare en av mange offentlige kontor som kunne ha gjort noe til barnets beste. De bryr seg ikke!

Jenta mi får sikkert både kols og astma, før landet får opparbeidet noen praksis på området. Loven eksisterer altså ikke andre steder enn på papiret.

Å holde en unge inne i et røykfylt rom mot hennes vilje, i flere år av oppveksten, er ikke noe annet enn barnemishandling.

Opptatt av debatt? Les også: Vi er i gang med årets feriekabal: Fotballskole, bestemor, delt ferie og klump i magen. Det går jo ikke opp

Mer debatt: NTNUs rektor vet at han kan gjøre akkurat som han vil


Brev til Fylkesmannen


Helsedirektoratet sendte et brev for kort tid tilbake til Fylkesmannen, der han blir bedt om å gjøre noe «snarest til barnets beste». Jeg fikk kopi av brevet.

Til tross for det skriver Fylkesmannen til meg få dager etter, at han ikke kommer til å foreta seg noe i saken, for det er jo «ikke hans sak». Hvor vond går det an å være mot uskyldige barn?

Jeg er særlig bekymret for datteren min, da det er en rekke kvinner (og noen menn, jeg er en av dem) som er bærere av en et kreftfremkallende gen.

En slekting opererte vekk innholdet i begge bryst pluss eggstokkene for en tid tilbake. Legene anbefaler det som om vi snakker om helt friske folk. så farlig er det!

Se også denne tv-duellen: Hvor i Trøndelag finner vi det viktigste historiske stedet?


Ekstrem belastning

Den ekstreme belastningen som jenta mi er utsatt for når det gjelder passiv røyking, kan være en «trigger» som setter i gang en uhelbredelig kreft.

Fire av mine nære familiemedlemmer døde av kreft. To har hatt kreft, men de har så langt overlevd på grunn av store operasjoner.

Mine søstre ser at datteren min er på gråten og kliper seg fast i meg når hun bare får sjansen. De så jenta på 17. mai. Det er voksne mennesker, men de snudde seg bort for ikke å ta til tårene selv.


Vi var også på kommunehuset nylig. Da så mine søstre det samme: En unge som måtte svelge for å holde tårene tilbake, da mora kom for å hente henne. Det er vanvittig sårt å se.Hør våre kommentatorer og gjest Marvin Wiseth snakke om britisk valg, jordbruksoppgjøret og kulturkrangel

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå