Ordet fritt

De «legger seg» på støtfangeren for å skremme meg til å kjøre fortere

Fartsgrenser: Jeg er ingen «hattkaill» i trafikken, bare for å ha sagt det. Jeg prøver å holde fartsgrensene, men «alle» kjører for fort, skriver innsenderen.  Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

Saken oppdateres.

«Alle» kjører for fort. Jeg forsøker etter beste evne å fremstå som en lovlydig bilist, blant annet ved å overholde fartsgrensene – og jeg er ingen «hattkaill» i trafikken bare for å ha sagt det!

LES OGSÅ: Hold Ole Brumm unna E6 sør

Kjører jeg i rekke med flere biler i en 50-sone og kommer til en 30-sone, skjer det samme stadig vekk: Jeg senker farten til 30 km/t, mens bilene foran meg fortsetter i 50, og bilene bak plutselig ligger rett bak meg og sikkert irriterer seg over den tregingen foran. Man bør jo absolutt ha i tankene at grunnen til at det er 30-soner, er som regel at det ferdes barn i området!

LES OGSÅ: Om NydalsbruaPå hovedveger hvor fartsgrensene er 80 og 90 km/t, opplever jeg ofte å bli tatt igjen av svære vogntog, som har det forferdelig travelt. Disse kommer seg naturlig nok ikke så lett forbi, så da benytter de ofte taktikken med å legge seg «på støtfangeren» min for å «skremme» meg til å kjøre fortere eller å kjøre til siden for å slippe dem forbi. Jeg spurte et par trailersjåfører en gang om det ikke er fartsbegrensere på disse store bilene, etter som de til stadighet tar meg igjen. Da fikk jeg til svar at jeg har ikke noe med å bestemme hvor fort de skal kjøre!

Det prøver jeg ikke på heller, men når de tar meg igjen, skal ikke jeg være nødt til å øke farten eller å svinge av vegen for at de har det travelt!

 LES OGSÅ: Statens vegvesen slår alarm om tilstanden på Sluppen bruHadde politiet hatt tid og ressurser til å ha flere fartskontroller, hadde de fått store ekstrabeløp inn i statskassen.

Men uansett – JEG kommer til å fortsette med å være en lovlydig bilist!

Hør våre kommentatorer og gjest Tore O. Sandvik snakke om kollektivtrafikken i Trondheim og vold i trondheimsskolene

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå