RBK ønsker seg mer plass på Lerkendal og vil derfor fortrenge motorsykkelklubben         RAMS MC bort fra klubbhuset deres; Brakka, ved Lerkendal stadion, som MC-klubben har disponert siden de fikk den tildelt av Trondheim kommune for 49 år siden. Fire år før RBK flytta inn i si brakke i 1978. Man kan vel ikke akkurat si at RBK er den idrettsklubben i Trondheim, eller i landet for øvrig, som er tilgodesett med lite arealer etter at de overtok Lerkendal stadion-området fra Trondheim kommune i sin tid. Dessuten er det vel kjent at RBK planlegger stor utbygging i den såkalte «klokkesvingen», så det fremstår som totalt uforståelig at brakka som MC-klubben disponerer, knapt med noe friområde rundt, skulle kunne tilføre RBK noe vesentlig av arealer. RBKs fremstøt om å få bort mc-klubben er en arrogant form for maktmisbruk som surfer på RBKs formodning om at fotball generelt, og RBK spesielt, har så stor tilhengerskare at det ikke vil være noe problem for dem å få kommunen til å kaste ut MC-klubben som har hatt tilhold der siden 1974. Rett og slett virker det som at RBK anser fotballinteresse som noe finere og viktigere enn det å ha MC-interesse. Altså legges det opp til en kulturkollisjon som RBK burde holde seg for god til å forfekte.

Det har også ved noen tidligere anledninger vært på tale fra RBK-hold at motorsykkelklubben burde fortrenges til fordel for RBKs plassbehov, uten at dette har blitt noe av. Blant annet fordi Nils Arne Eggen i disse tilfellene satte ned foten (go’foten) fordi han ikke syntes at det ville være riktig å fortrenge den ene kulturformen til fordel for den andre. Imidlertid har uteområdene som MC-klubben opprinnelig disponerte tilfalt RBK i de senere år, slik at det nå er kun selve brakka MC-klubben disponerer. Gjennom årene har det alltid vært ro rundt klubbhusene til RBK og RAMS MC, og det er vel alminnelig kjent at det ikke forekommer for eksempel graffiti og kveldssamlinger av ungdom «i drift» i nærheten av steder der motorsykkelklubber holder hus, og politiet vil sikkert bekrefte at det aldri har vært noe bråk eller tull i forbindelse med MC-klubbens tilhold i Brakka gjennom tidene. Selv om tilholdssted for en motorsykkelklubb tett opp mot et stort boområde og inntil en stor idrettsplass i utgangspunktet ikke virker gunstig så har det aldri vært et problematisk «samboerskap» med motsetninger og kontroverser på Lerkendal.

Undertegnedes engasjement i denne saken skyldes at jeg i 1969 begynte å kjøre motorsykkel. Jeg var medlem og viseformann i klubben i Brakka fra tidlig på syttitallet til 1981. Motorsykkelinteressen har imidlertid aldri gitt seg og jeg er fortsatt motorsyklist og har mange av mine venner i Brakka, hvor også min sønn er medlem.