Svar til debattjournalist Fatima Almanea som etterlyser mangfold på scenen på Trøndelagsmøtet.

Hvert eneste år i januar siden 2007 (bortsett fra under pandemien) har politikere, beslutningstakere i næringsliv, organisasjoner og offentlig forvaltning og møttes på Trøndelagsmøtet for å diskutere samfunnsaktuelle saker.

Blant mange aktuelle temaer prioriterte vi i år å gå nærmere inn på den nye sikkerhetspolitiske virkeligheten og knapphet på energi og arbeidskraft som hovedtemaer. Tilbakemeldinger fra deltagerne tyder så langt på at programmet traff godt.

Vi vet selvsagt at vi alltid kan bli bedre, men noe kritikk oppleves å treffe nærmere blinken enn annen kritikk. Trøndelag byr på stort mangfold og Trøndelagsmøtet har blitt en viktig møteplass for mange premissgivere i samfunnsdebatten. Derfor forstår jeg forventningen om at mangfoldet reflekteres på scenen på en arena som Trøndelagsmøtet. Lykkes vi med det så vil forhåpentlig også flere med mangfoldsbakgrunn stille i salen.

Trøndelagsmøtet 2023 er over, men vi tar debattinnlegget som en utfordring når vi etter hvert skal planlegge neste års møte 11. og 12. januar 2024.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe