Jeg er en av antagelig ganske mange «normale» hytteeiere her i landet som sitter og er ganske forbanna på det våre styrende parter driver på med for tiden. Nå registrerer jeg at personer som «beviselig bor i fritidsbolig», kommer inn under støtten, mens de mange hytteeiere som i sin tid la inn strøm i hytta si for å få en triveligere hytteopplevelse, blir satt i en egen bås. Da prater jeg om hytter i normal størrelse, altså under 100 kvadratmeter.

Det som irriterer meg mest, er at mange såkalte eiere av fritidsboliger, er bemidlede personer som antageligvis har boliger som overgår all normal standard. Sier ikke at det er alle, men dette blir skeivt uansett.  Disse får nå støtte, mens vi med hytter i «normal størrelse» ikke er verdt en kalori. Jeg lurer på om det er lov (juridisk sett) i dette landet å sette folk i «båser» for å kunne tjene inn noen slanter til en overfylt statskasse. Registrerer at regjeringen forklarer dette med skatter, men her prater vi om strøm, og dette bør være likt, uansett hvor man bor og hva man er.

Mitt «krav» til dette problemet er at enten alle eller ingen. Dette burde kunne løses enkelt med at hver husstand mottar støtte for maks 5000 kwt pr. måned, for strømpris over 70 øre/kwt som det er i dag. Da har ingen mulighet til å ta en «lur en». Du får da støtte til en en registrert adresse, men bruker den på hjemmet/hytta. Uansett vil de «smarte» med to adresser i samme familie utnytte systemet.

Det har vel allerede blitt utnyttet siden strømstøtten startet, men med mitt forslag har pensjonister som «uheldigvis» la inn strøm for mange år siden, mulighet til å kunne bruke hytta igjen. Undertegnende er i den kategorien med eier av ei 63 kvadratmeter stor hytte. Den står for tiden «brakk», med de problemene som måtte komme i ettertid. Mitt motto er derfor: likhet for

loven.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe