I intervjuet fra 8. mai i Adresseavisen, går Anne B. Ragde til bakholdsangrep på kvinnebevegelsen – som altså står bak «Wall of Feminism», via Feministhuset, i samarbeid med Olavshallen og Framom.

Men. Hun er ønsket på veggen for sitt forfatterskap og skildring av kvinneskjebner og hadde sagt ja til å være blant de 58 andre sterke kvinnene på veggen. «Wall of Feminism» er et uttrykk for et ønske om å løfte frem kvinner som har utvidet det feministiske rommet, i fortid og nåtid, og en vilje til å slå hull på myten om at «Kvinne er kvinne verst». Vi håper og tror at Anne B. Ragde fikk en smak på at det er kult å stå sammen, og kjenne på at «Kvinne er kvinne best» på lanseringen!

Afghanske kvinner er allerede representert på veggen med Mariam Rasouli fra Afghanistan. Hun kom på veggen allerede i 2022. Hun har skrevet en sterk bok om kvinners situasjon «Blomsten og Trollet». Hun var også til stede da Anne B. Ragde kom på veggen i år, i respekt, stolthet og glede over å være på veggen sammen med andre flotte kvinner.

At Anne B. Ragde er opptatt av pakistanske kvinners situasjon er jo flott. Kanskje kan Feministhuset i samarbeid med Anne B. Ragde arrangere et seminar på pakistanske kvinners situasjon? Det er sånn kvinnebevegelsen gjør, om vi mener det brenner og kvinners situasjon må løftes frem. Da prøver vi å stå sammen og gjøre noe – i solidaritet.

Hva mener du? Slik skriver du for Adresseavisen Midtnorsk debatt!

Politikerne har sine valgkampsaker – men hva er din? Send inn din tekst til debatt@adresseavisen.no.