Det klages på, og advares om, at barn og unge blir hektet på digitale remedier med apper der formålet er å skape avhengighet og som gir tilgang til diverse lugubert innhold. Nå skal jeg fortelle en solskinnshistorie om tre unger, en jente rundt 11 og to gutter rundt 9 og 6 år. De var sammen med mora si. Jeg vet ikke om ungene har mobiltelefoner eller nettbrett, eller om de bruker apper. Uansett møtte jeg, sammen med mine tre kinesiske venner, disse ungene på Kobberdammen sist søndag rundt klokken 16.

Jeg er en mann i midt i 70-årene, en mann de sikkert med rette så på som en gammel «kaill». Uten å være framfuse, tok de kontakt, spurte og grov og fortalte tillitsfullt om seg selv og sine interesser. Den mellomste fortalte at han hadde fødselsdag om ei uke. Det ble ikke fisk i Kobberdammen denne ettermiddagen, men en av de mest interessante og morsomste pratene jeg har hatt på lenge.

Jeg skulle gjerne ha kommet i kontakt med foreldrene som kjenner seg igjen i dette lille innlegget, og fortalt dem hvor kjekke unger de har og gitt en liten gave til 9-åringen på fødselsdagen.