I et innlegg i Midtnorsk debatt 30.12.2022 tegner de tillitsvalgte fra Sykepleierforbundet og Fagforbundet i Trondheim Kommune et skremmende bilde av dagens situasjon innen helse og omsorg. De viser at kommunen sparer penger ved å korte ned vakter så de ansatte må gå flere vakter i året. Samtidig er grunnbemanningen altfor lav, gjennomsnittlig bemanning på natt er fem ansatte på 100 pasienter på byens helse- og velferdssentre.

De som styrer i Trondheim viser liten vilje til å bruke penger på kommunens kjerneoppgaver, som i første rekke handler om helse-og velferd og oppvekst. De er for lite opptatt av kvalitet og innhold i tjenestene. Kommunen har bare i løpet av det siste året fått kritikk fra Statsforvalteren etter dødsfallet i Klæbu og sterk kritikk gjennom forvaltningsrevisjonen av BoA.

I tillegg til dette er det et skyhøyt sykefravær og altfor mange av de ansatte slutter så det må stadig læres opp nye, begge deler tyder på dårlig arbeidsmiljø og dårlige arbeidsvilkår. Dette kan ikke fortsette.

Det å få bedre kvalitet på tilbudet innen helse- og velferdsområdet er et av Trondheim Høyres viktigste satsningsområder i årets valgkamp. Både innbyggere og ansatte vil raskt merke en forskjell. Vi ønsker å styrke tjenestene generelt, men også ha mye mere fokus på den enkelte tjenestemottakers behov og den enkelte ansattes kompetanse og ressurser. Vi vil endre fokus bort fra system og mer over på individuelle løsninger.

Bedre kvalitet på tilbudet innen helse- og velferdsområdet er et av Trondheim Høyres viktigste satsningsområder i årets valgkamp, skriver Tone Dorthe Sletten i dette innlegget. Foto: Håvard Jensen / Adresseavisen

Trondheim kommunes status som arbeidsgiver skal økes betraktelig. De ansatte skal få sette preg på sin egen arbeidsplass og bidra med det de er gode på. Vi ønsker en god og trygg dialog med ansatte og deres organisasjoner, pasienter og pårørende om hvordan vi sammen kan bedre tjenestetilbudet og tilrettelegge både for den enkelte tjenestemottaker og den enkelte ansatte. Vi vet at vi må gjøre ting ulikt for å bidra til likhet og rettferdighet. Vi ønsker å la det enkelte tjenestested få profilere seg mer så de kan utnytte og vise frem ressurser både blant beboere, pårørende og ansatte.

Dette arbeidet haster. Det blir stadig flere eldre som vil trenge tjenester, samtidig vil det være færre yrkesaktive bak hver tjenestemottaker. Vi må være offensive i bruken av velferdsteknologi, vi må gjøre ting smartere.

Vi som politikere må være fremoverlente og ambisiøse. Det er gøy å skape gode helse- og omsorgstjenester.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe