Er du en ekstremt konservativ forelder og lurer på om barnet ditt er homofil? Snart kan du kanskje spørre «SnapAI», den nye vennen vi plutselig fikk på Snapchat.

Ungdom i dag er vant til å dele sine liv og følelser gjennom sosiale medier og digitale plattformer. GPT og SnapAI, som AI-drevne samtalepartnere, gir dem muligheten til å snakke om personlige og sensitive emner i et miljø de føler er trygt og anonymt. Det kan være nyttig for å lette følelsesmessig stress og fremme mental helse, men denne tilliten til AI kan komme med store konsekvenser.

For «SnapAI» vet mye mer enn den burde, og akkurat som at det er mulig å lure kunstig intelligente samtalepartnere til å hjelpe deg med å begå kriminalitet, på tross av at utviklerne prøver å stanse det, risikerer vi at vår nye venn på Snapchat blir en nabokjerring som utleverer vårt og våre barns privatliv.

Vi kan få en generasjon av unge mennesker som lever i frykt for at deres innerste hemmeligheter og bekymringer blir offentliggjort. Inntil vi får bedre regulering på plass, kan vi ikke utsette våre barn for det.

Hva mener du? Slik skriver du for Adresseavisen Midtnorsk debatt!

Politikerne har sine valgkampsaker – men hva er din? Send inn din tekst til debatt@adresseavisen.no.